B459M S2H V2 anakarta R7 5700x3D işlemci takılırsa bir sorun yaşanır mı?

Anlıyorum bende seyretım ama şoyle bir olay var ben FPS tabanlı oyunlar oynuyorum o sebepten araştırdım zaman tepkı süresı de işlemcı ıyı oldu soyluyorlardı bir de X3D ozellığı var

Anlıyorum bende seyretım ama şoyle bir olay var ben FPS tabanlı oyunlar oynuyorum o sebepten araştırdım zaman tepkı süresı de işlemcı ıyı oldu soyluyorlardı bir de X3D ozellığı var.

Bence aradaki fark abartı bir seviyede değil. 7500F alırsan önün açık ileride 7800x3D veya 9800x3D takabilirsin. Ama 5700x3D önü kapalı. Ayrıca hem 7500F daha ucuz hemde istediğin AM4 anakartlar daha pahalı.

Ama işte şu anki bütçem karışılamıyor bir de bu işlemcı Benin volrant 4 5 yıl gotursun yeterlı

Önü kapalı dahi olsa 5700x3d hafife alınacak bir işlemci değil fiyatına göre bakarsak AM5 den pahalı ama önbellek avantajı var. Buda onu biraz daha alınabilir kılıyor.

Önü kapalı dahi olsa 5700x3D hafife alınacak bir işlemci değil fiyatına göre bakarsak AM5'ten pahalı ama önbellek avantajı var. Bu da onu biraz daha alınabilir kılıyor.

Tamamda 7500F hem daha ucuz hem de yükseltme seçenekleride daha geniş. Ayrıca iki işlemci arasında atla deve bir fark yok. İyi bir ekran kartın varsa zaten 2 işlemci ile de çok yüksek FPS değerlerine çıkıyorsun.

Anladım ama bence DDR5 düzeceğim hessap yappınca o sebepten bana Gaming 7 bın TL arası anakart önerir mısınız yavaş yavaş DDR5 sistem düzeceğim de

Aynen hesap yapınca DDR5 geçmek daha mantıklı hem ılerıye donunk olacak zaten işlemcı ben 7 bın alacaktım

@Burak99888 Anakartları güncel olarak takip etmiyorum. Bunun için ayrı bir konu açarsan daha iyi yardım alabilirsin. Ayrıyeten de bir anakart için 5000TL üzerine çıkmanı önermem. Amacın sadece oyun oynamak gibi duruyor. Bu bütçede bir anakarta 7000TL vermek mantıklı olmaz. Bütçeni RAM için kullan.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…