B460M-A Pro LGA1200 için işlemci önerisi

Emre_voker

Hectopat
Öncelikle merhaba, B460M-A Pro LGA1200 soketli anakarta sahibim. İşlemcim i3-10100F, çoğu işlem için güçsüz kalıyor, anakartı değiştirmeden işlemci upgrade yapmak istiyorum.

Anakart sayfasına baktığımda 10. nesil Intel işlemcilerin desteklediği yazıyor fakat LGA1200 soket destekleyen işlemcilere baktığımda 11. nesilde destekliyor.

Almışken alabildiğimin en iyisini almak istiyorum. Konuda yardımcı olabilecek varsa 11. nesil destekliyorsa dediğim gibi en iyisini almak isterim.

i7 10700, 11700 bakabilirsiniz. YEni işlemci alrısanız eğer biosu son sürüme güncellemeyi unutmayın. Ama bu platforma yatırım yapmanızı tavsiye etmem. Bahsettiğim işlemcilerin 2. el fiyatlaı sıfır 7600x ile falan yarışıyor. Performans olarak yanına bile yaklaşamazlar. O yüzden çok mantıklı değil.

i7 10700, 11700 bakabilirsiniz. YEni işlemci alrısanız eğer biosu son sürüme güncellemeyi unutmayın. Ama bu platforma yatırım yapmanızı tavsiye etmem. Bahsettiğim işlemcilerin 2. el fiyatlaı sıfır 7600x ile falan yarışıyor. Performans olarak yanına bile yaklaşamazlar. O yüzden çok mantıklı değil.
11. nesil desteğini hiçbir yerde göremedim başka forumlara sorduğumda soket uyumlu çipset uyumsuz olduğundan desteklemediğini söylediler internette baktığım bilgilerde de 11. nesil desteklediğini yazan herhangi bir yer yok

İlginç bir anakartmış, 11. nesil desteklememsine şaşırdım. Ger.ekten anakart üretici sayfasında da 11. nesil işlemciler listelenmemiş. Sadece Z490 anakartlar 11. nesil destekliyor sanırım. İlginç.

i7 10700, 10700k, 10700kf, 10700f herhangi birine bakabilirsiniz. Ama dediğim gibi, hiç fiyat/performans değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı