B460M Pro anakart CPU ışığı yanıyor

Wnairz

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba. B460M Pro anakart, i5 10400F işlemci, RX 6700 XT sisteme sahibim. Bugün bir kez ben evde yokken sigortalar atmış. Eve geldiğimde sistem açılmıyordu. Biraz bekledikten sonra sistem açıldı fakat ekrana görüntü gelmiyordu. Anakarta baktığımda CPU hata ledinin yandığını fark ettim. Daha önce böyle bir durumla karşılaştığımda güç kaynağım yanmıştı ve eski 250W'lık güç kaynağımı kullanarak sorunun güç kaynağında olduğunu anlamıştım. Ama şimdi eski güç kaynağım ile deneme rağmen hala sorun devam ediyor. İşlemci veya pinlerde gözle görülür bir arıza yok. Sistemi uzay sistem kurarak, farklı bir ekran kartı ile de denedim, sönüyor aynı. Sizce sorun nedir?

İşlemcide sorun olabilir imkanınız varsa anakartı farklı bir işlemciyle test edin sorun anakarttamı işlemcidemi anlamış oluruz.

İşlemcide sorun olabilir imkanınız varsa anakartı farklı bir işlemciyle test edin sorun anakarttamı işlemcidemi anlamış oluruz.

BIOS güncel olmayabilir. Eğer işlemcide sorun varsa farklı bir işlemci ile test edin.

Düşük bir ihtimal işlemci yanmış olabilir. Kullanabileceğiniz başka bir LGA1200 işlemci var mı?

Mesajlarınız için teşekkürler. Başka bir sorum daha olacak. İşlemciyi deneyebileceğim İstanbul içinde herhangi bildiğiniz bir bilgisayarcı var mı?

Mesajlarınız için teşekkürler. Başka bir sorum daha olacak. İşlemciyi deneyebileceğim İstanbul içinde herhangi bildiğiniz bir bilgisayarcı var mı?

Kadıköy gibi yerlerde çok fazla bilgisayarcı oluyor sorabilirsiniz oralara.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı