B540M S2H ve MSI B450M-A PRO Max incelemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Giriş seviyesi anakartlar ile güçlü işlemciler kullanmak gibi hata yapmayın.
Benim gibi B450M-Dragon'da 3600X kullanmak gibi bir hata hiç yapmayın.

B450M Pro VDH Max yani üst modeli kart resimi girmiş onu çıkart.
Bellek desteği gibi yerleri Sürprizbozana alabilirsin.
O kaynamış araya.

Spoiler olayını yapamadım çünkü denediğimde tüm yazdıklarım gitti 3. kere baştan yazınca onları çıkartmak istemedim çünkü onlar işime çok yarayacak.
Biraz kendimi düşündüm.

Destek sayfasında yazan bilgileri buraya koymuşsun.
Tamamen değil ama oradaki bilgileri koymayacaksam ne yazacağım?

Biri 4 pin CPU güç girişine sahipken diğeri 8 pin CPU güç girişine sahip, bunu da göremedim.
Görsellerden belli diye gerek duymadım ama cezam olmasa eklerdim.

kisi arasındaki en önemli farkı, mosfet soğutucuyu koymamışsın ya da ben göremedim.
Burada kesinlikle haklısın unutmuşum. Şu yazıyı 3 kere yazmak zorunda kalınca en son başlarım artık dedim ve rastgele doldurarak bazı yerleri keserek yazdım ama onu nasıl unuttum bilmiyorum.

@Kayseri Mantısı yünlendirdiğim linklerde bahsetmiş aslında.

Genel olarak haklısınız spoiler olayını açıkladım zaten ''Spoiler olayını yapamadım çünkü denediğimde tüm yazdıklarım gitti 3 kere baştan yazınca onları çıkartmak istemedim çünkü onlar işime çok yarayacak.
Biraz kendimi düşündüm.''

Keşke bazı yerleri koymayıp gerekli yerleri koysaydın.
Gereksiz oalrak nereyi gördünüz? Sitesinde yazan yerleri yazmasam olmazdı bence sonuçta onlar en temel bilgiler. Tabloları zaten silseydin derseniz haklısınız ama onları spoilera koymayınca yeter deyip direk yapıştırdım.

Kısacası:
Şu iğrenç yazıyı 3 kere yazdım ilkinde mosfetlerden bahsettim pin girişlerini hatırlamıyorum o gidince sinirlenip tekrar yazmaya koyuldum ve 2.yazım da çöp olunca daha da sinirlendim ve üçüncüye başladım fakat anlık sinir ve hızla yazınca bazı yerler karıştı bazı yerler unutuldu.

Karışan ve unutulan yerleri düzenleyemedim çünkü cezalıydım.

Emeğe saygı. Lakin bu pek inceleme olmamış Özellikleri kopyalayıp yapıştırmak inceleme olmuyor maalesef
Zaten sıradan bir kullanıcının anakart incelemesi yapmasını beklemek saflık olur zira çok çeşitli metrikler var anakart kalitesi sınıflandırma konusunda.

@BerkeP yönlendirdiğim linklerde bahsetmiş aslında.
Konuyu açmayıp direkt linki de bırakabilirdin. Zaten link İngilizce.
Spoiler olayını yapamadım çünkü denediğimde tüm yazdıklarım gitti 3. kere baştan yazınca onları çıkartmak istemedim çünkü onlar işime çok yarayacak.
Rapor sistemini kullanarak moderatörlerden düzeltmelerini rica edersen düzelteceklerini umuyorum.
CPU güç girişlerini yazmayıp görsellere güvendim nasıl olsa orada var diye ama görseli yanlış koymuşum.
Görsellere güveneceksen o pinleri işaretlemen gerekirdi. Gözden kaçabilecek bir detay.
Tamamen değil ama oradaki bilgileri koymayacaksam ne yazacağım?
Oradaki bilgileri alıp güzelce düzeltip kısaltman gerekirdi.
Gereksiz olarak nereyi gördünüz?
Mesela internet kontrolcüsü. Bu anakartı alacak adam böyle küçük detaylara takılmaz. CPU ve RAM destek listesini koymanı da gereksiz gördüm.

Özellikleri kopyalayıp yapıştırmak inceleme olmuyor maalesef.

Bu mantıklı piyasadan bin tane inceleme kaldırtırım.

Rapor sistemini kullanarak moderatörlerden düzeltmelerini rica edersen düzelteceklerini umuyorum.

Deneyelim bakalım.

Konuyu açmayıp direkt linki de bırakabilirdin. Zaten link İngilizce.

Onu ekstra olarak koydum oraya yönlendirmedim.

Oradaki bilgileri alıp güzelce düzeltip kısaltman gerekirdi.

Bu pek mümkün gelmedi?
Mesela soğutma kısmını nasıl kısaltacağım?
Amacım şuydu:
Birisi soğutma hakkında bilgi ararsa bu konudan CTRL+F yöntemiyle bulabilir ayrıca her şeyi siteden almadım kaynakları birleştirdim.

Görsellere güveneceksen o pinleri işaretlemen gerekirdi. Gözden kaçabilecek bir detay.

Dediğim gibi bunu yapardım ama ceza aldım.

Son düzenleme:
Aklınızda kalan bir şey varsa yazın.
Not alıyorum sonuçta ilk anakart hakkında açtığım konu tabii ki hatam olacaktır önemli olan o hatayı bir daha yapmamak.

Fan Stop:
Anakartlarda genellikle bulunan fan hızını sıcaklığa göre ayarlayan sistemdir.

Yazınızın uzun değil öz olmasına özen göstermeniz gerek.
Orada soru sormadım.
Açıkladım zaten amacım kaynak birleştirmekti.
Birisi soğutma hakkında bilgi ararsa bu konudan CTRL+F yöntemiyle bulabilir ayrıca her şeyi siteden almadım kaynakları birleştirdim.
Yazınızın uzun değil öz olmasına özen göstermeniz gerek.
Uzun değil yazım.
O tablolar sıkıntı...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…