B550 anakart 5V ARGB girişleri ve fan ARGB bağlantısı nasıl olmalı?

kaanduzbastilar

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sapphire NITRO+ SE AMD Radeon™ RX 6800 XT
AMD Ryzen™ 5 5600X
MSI MAG X570S Torpedo MAX
4x8GB Kingston Fury Beast RGB 3600 MHz DDR4 CL17
DeepCool LS720 360mm White
Thermaltake Ceres 500 TG ARGB Snow Mid Tower
MSI MPG A1000G 1000W 80+ GOLD PSU Full Modular
SanDisk Extreme Pro 500GB
Kingston FURY Renegade PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 1TB
WDC 1TB
Meslek
Computer & Software Engineer
LS720 AiO sıvı soğutucumun ve Thermaltake ceres 500tg kasamın fanları ARGB; yeni anakart alacağım ve AiO sıvı soğutucu destekli anakart bakıyorum ve seçeneklerim şunlar:

ASUS ROG STRIX B550-F GAMING - 5V 3a 3-pin 1 adet ARGB header 500 LED destekliyor (AiO-pump girişi var)
MSI MPG B550 GAMING PLUS - 5V 3a 3-pin 2 adet ARGB header (CPU_FAN ve pump_fan)
GIGABYTE B550 Aorus Elite V2 - 5V 5a 3-pin 2 adet ARGB header (CPU_FAN ve cpu_opt)
ROG anakart ön panel için Type-C girişi (jUSB4) desteklemiyor fakat diğer özellikleriyle daha mantıklı seçenek gibi geliyor ancak bu anakartta 1 adet 5V 3-pin ARGB gen2 header bulunuyor ve kasayla birlikte gelen bir ARGB kontrolcü bulunmuyor, kasa fanları birbirine daisy-chain olarak bağlanmış, ayrıca sıvı soğutucumun fanları da daisy-chain olarak bağlı:

Görselde göründüğü gibi, kasa fanlarının 3-pin ARGB bağlantısını görseldeki sıvı soğutucunun 3-pin erkek girişine bağlayıp; diğer girişide anakarta bağlarsam bir sorun yaşar mıyım, kasa fanlarının ARGB'leri ile sıvı soğutucunun fan ve pompasındaki ARGB'si senkron çalışır mı? Ve anakartın ARGB Header'ı tüm RGB'lere yeterli gücü verebilir mi? Yoksa diğer anakartlara mı yönelmeliyim?

Anakartın kılavuzunda maksimum 500 LED desteklediğini söylüyor fakat 3A değeri önemli değil mi?

İşin içinden çıkamadım emin olmak istiyorum yanlış ürün almak istemiyorum, farklı anakart öneriniz olursa belirtirseniz sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…