B550 anakart ile RTX 4090 kullanılır mı?

unknownpower

Kilopat
Merhaba,

Mevcutta ASUS ROG STRIX B550-E anakart ile ASUS ROG STRIX RTX 3070 ekran kartı kullanmaktayım. Yapay zeka ile ilgileniyorum ve VRAM sınırına takıldığım için RTX 4090 ekran kartına yükseltmek istiyorum. Fakat benim merak ettiğim, anakart bir limit oluşturur mu? Performansta bir kayıp yaşar mıyım? Değerli cevaplarınızı bekliyorum.

İşlemci: AMD Ryzen 7 3800X.
RAM: G.Skill Trident Z Neo 4x16 GB 3600MHz CL16.

Hayır, herhangi bir problem yaşamazsın. Yapay zeka ile uğraştığın için işlemci darboğazı da söz konusu değil.

Hayır, herhangi bir problem yaşamazsın. Yapay zeka ile uğraştığın için işlemci darboğazı da söz konusu değil.

Teşekkür ederim. AAA oyunlar da oynuyorum ekran kartını yükselttikten sonra 5800x3D almayı düşünüyorum. Bu yükseltme mantıklı olur mu?

Teşekkür ederim. AAA oyunlar da oynuyorum ekran kartını yükselttikten sonra 5800x3D almayı düşünüyorum. Bu yükseltme mantıklı olur mu?
Ben olsam AM5 platformuna geçerdim.

Ben olsam AM5 platformuna geçerdim.

Teşekkür ederim. Şu an tüm parçaları yenileyecek bütçem olmadığı için yavaştan yeniliyorum ama işlemciyi değiştirmek mantıksız olur gibi geldi bana da. OC ile bir iki yıl daha idare edeceğim gibi gözüküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…