B550 Anakartlar Beklenmeli Mi?

Melik Buğra

Hectopat
Bu yıl içerisinde B550 anakartlar gelecekmiş, ben de bu Haziran ayında sistem toplamayı düşünüyorum. Sistemimde B450 anakart seçtim, sizce B550 anakartları beklemeli miyim?

Bu yıl içerisinde B550 anakartlar gelecekmiş, ben de bu Haziran ayında sistem toplamayı düşünüyorum. Sistemimde B450 anakart seçtim, sizce B550 anakartları beklemeli miyim?
B450 alabilirsin, Ryzen 3000 serisi için desteği var. Fakat 3000 serisinden bir işlemci ile kullanacaksan giriş seviyesi bir B450 anakart alma. Orta veya üst seviye B450 anakartlara yönel.

Ben de yeni sistem kurulması taraftarıyım. Fakat beklemek istemiyorsan şöyle bir alternatife de yönelebilirsin. Eğer ki 2. el garantisi devam eden ve uygun fiyatlı bir B450 anakart bulursan B550 anakartlar çıkana kadar B450 ile yoluna daha az maliyetle devam edersin. Ayrıca ileride B550 anakarta geçmek istediğinde elindeki B450 anakartın satışından da daha az zarar etmiş olursun.

Son düzenleyen: Moderatör:
@05İzzet05
PCI-e 4.0'ı ne yapacak?

PCI-e 4.0'ın sıfırın şu anda tek bir avantajı var oda yüksek hızlı NVMe SSD'ler. Normal bir kullancı için SATA SSD'ler yeterli. PCI-e 4.0'ı kullanan NVMe SSD'ler daha çok 8K render ile uğraşanlar için niğmet.

@05İzzet05
PCI-E 4.0'ı ne yapacak?

PCI-E 4.0'ın sıfırın şu anda tek bir avantajı var oda yüksek hızlı NVMe SSD'ler. Normal bir kullancı için Sata SSD'ler yeterli. PCI-E 4.0'ı kullanan NVMe SSD'ler daha çok 8K render ile uğraşanlar için niğmet.
İyi güzel de ileride yine ekran kartları çıkacak ve onlarda 4.0 destekleyecek. Beraberinde yeni şeyler getirmeyeceği ne malum?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı