B550 Aorus Elite V2 sistem sürekli yeniden başlıyor

NatPark

Zeptopat
Daha fazla  
Ekran kartı
Galax RTX 3050
Anakart
B550 Aorus Elite V2
İşlemci
ryzen 5 5600
Selam arkadaşlar, Dün bilgisayar toplatmıştım. Ancak Windows 11 kurulumu sırasında mavi ekran hatası verdi. Hata ekran kartını işaret ediyor verdiği hata şu " VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR " bu hata sonrası sürekli yarım saniye 1 saniye siyah ekran geliyor ve arada bilgisayar kendi kendini kapatıyor. FurMark testinde belli bir seviyeye gelince yine bilgisayar kendini resetliyor. Bunlar bana ekran kartı sıkıntısı olduğunu gösteriyor ancak bazı arkadaşalar PSU ile ilgili de olabilir dedikleri için sormak istedim. Aşağıda yazılı sistem için kullandığım PSU yeterli midir?

PSU 600 Watt 80 Plus Bronze

Sistem;

B550 Aorus Elite V2
Ryzen 5 5600
Galax RTX 3050
G.Skill 32 GB RAM (16 GB X 2)
Bir de hava soğutucu olarak FAN Performax Gaming PERFAN-120-H kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam maalesef. Rampage marka kasam vardı kasayla beraber Rampage 600 watt 80 Plus Bronze marka PSU gelmişti sorun PSU da olabilir diye Cougar marka 750 watt PSU aldım ama sorun çözülmedi. Ekran kartını aldığım yere geri yolladım kontrol edecekler. Muhtemelen ekran kartında bir sorun var firmadan gelecek cevabı bekliyorum. Sizinde ekran kartınız Galax RTX 3050 miydi?

Selam maalesef. Rampage marka kasam vardı kasayla beraber Rampage 600 watt 80 Plus Bronze marka PSU gelmişti sorun PSU da olabilir diye Cougar marka 750 watt PSU aldım ama sorun çözülmedi. Ekran kartını aldığım yere geri yolladım kontrol edecekler. Muhtemelen ekran kartında bir sorun var firmadan gelecek cevabı bekliyorum. Sizinde ekran kartınız Galax RTX 3050 miydi?

Ben anakart ile beraber RAM de almıştım, BIOS'tan XMP açınca yapıyordu RAM voltajı manuel olarak 1.38'e çektim sorun düzeldi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı