Herkese merhaba.
Anakart olayını epey araştırdım ve Gigabyte B550 Aorus Master'da karar kıldım. (
@Sylveon sağ olsun)
Bu anakartın üstüne, bu anakarta da yakışacak şekilde yıl sonu indirimlerinde sağlam bir sistem toplamak istiyorum. Bütçeyi 10Bin'e kadar çıkarabilirim sanırım.
Elimde Corsair RM750 güç kaynağım var. Monitörüm de var (bu sisteme yakışmayacak muhtemelen ama şimdilik monitör işine girmek istemiyorum).
Ekran kartı olarak elimde kullandığım GTX 1070 var, şimdilik ekran kartına da girmeyeceğim. Sanırım ileride 3070 alacağım. Şimdilik dursun.
İşlemci konusunda kafamı netleştiremedim. Başta aklımda R7 3700X vardı ama yeni nesil R5 5600X çok cazip gelmeye başladı (tabii piyasada bulabilirsek).
Bellek konusunda seçenekler çok fazla olunca kafam daha da karışıyor. Ama sanırım istediğim 3600 MHz CL16 2x8 veya 2x16 olması.
SSD olarak PCI-e 4.0 desteğini önemsiyorum, o nedenle sanırım Corsair MP600 var tek seçenek olarak. Başka bir şey varsa daha uygun fiyata, tabii ki değerlendirebilirim.
R5 5600X kutusunda çok da iyi olmasa da iş gören bir soğutucu var, ek soğutucu ihtiyacı olur mu bilemiyorum.
Kasa olayına zaten hiç giremedim bile. Bu sisteme yakışacak, güzel ama çok da pahalı olmayan bir kasa önerirseniz çok sevinirim.