Sistemi yeni topladım fakat RAM'leri XMP yaptıktan sonra (BIOS'u güncelleyip hazır profil ile 3600 MHz'ye çıkarttım.) Bilgisayarda donmalar yaşıyorum. Bilgisayarı kapatmadan da düzelmiyor.
En verimli XMP ayarı diye bir olay var mı?
Varsa nasıl yapabiliriz?
Bir üstü E serisini kullanıyorum. Herhangi bir problem yaşamıyorum. Tavsiyem manuel olarak değerleri görmeniz sorunu çözebilir. Bende RAM'lar manuel ayarlı OC`lu durumda sıkıntı yaşatmıyor. 3200MHz RAM'lari 3600'de kullanıyorum.
Bir üstü E serisini kullanıyorum. Herhangi bir problem yaşamıyorum. Tavsiyem manuel olarak değerleri görmeniz sorunu çözebilir. Bende RAM'lar manuel ayarlı oclu durumda sıkıntı yaşatmıyor. 3200MHz RAM'lari 3600'de kullanıyorum
Hocam, XMP kapatın ve değerleri elle girip deneyin. Voltaj olarak da 1.35V verin. Bunu öncesinde de fişten çekin ve BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin.