Çözüldü B550 Gaming Plus BIOS güncelleme sonrası EZ Debug CPU LED yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YAVUZKAGAN

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
g.skill Ripjaws 4000mhz cl18
İşlemci
5800x3D
Merhaba, MSI B550 Gaming Plus anakarta sahibim. Ryzen 7 5800x3D ile kullanıyorum. Yeni aldım. İlk açılışta flashback ile güncelledim ve işlemciyi tanıdı. BIOS'a girip ayarları yaptım ve Windows 11 kurdum. Gayet iyi çalışıyordu. Ardından CPU sıcaklıkların çok yüksek olduğunu gördüm ve anakartın yanlış voltaj verdiğinden şüphelendim. Bu nedenler BIOS'u tekrar güncelledim. Güncelleme tamamlanınca yeniden başladı ama ekran çıkışı gelmedi. EZ Debug LED'lere baktığımda CPU ledinin beyaz yandığını gördüm. BIOS sıfırladım, pili çıkartıp 5dk bekleyip taktım olmadı. Flashback 5sn yanıp sönüyor sonra güç geliyor ve flashback ışığı sönüyor. Hiçbiri işe yaramadı. Her şeyi söküp denedim, CPU'yu çıkarıp temizleyip geri taktım hala olmadı. Garantiye göndermeden düzeltmenin bir yolu var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
CMOS pinlerini de deneyin. Olmazsa tekrar BIOS yazılması gerekebilir.

Çözüm
Denedim olmadı hocam. Garantiye gönderceğim herhalde. Sabahtan beri denemediğim şey kalmadı. Teşekkür ederim.

Dostum selam ben de ayni anakart var normal calisiyordu R5 3600 işlemciyle. BIOS Update'den sonra CPU Debug LED ışığı yanıyor nasıl çözebildin sorunu?

Merhaba. Servise gönderdim yeni BIOS yazıldı. Başka türlü olmuyor her yolu denedim.
Merhaba. Hocam aynı karta sahibim ve anlattığınız şeyin birebir aynısını yaşadım. Birkaç soru sormak istiyorum. Garantiden kaç günde geri döndü ve döndüğünde ısı sorununu nasıl çözdünüz?

Merhaba. Hocam aynı karta sahibim ve anlattığınız şeyin birebir aynısını yaşadım. Birkaç soru sormak istiyorum. Garantiden kaç günde geri döndü ve döndüğünde ısı sorununu nasıl çözdünüz?
Isı sorunu çözülmedi cacheler işleminin üstünde olduğu için 85-90 normalmiş.Garantiden 1 haftada döndü.

Hocam 85-90 normal olamaz ya bilgisayar açılışta overheat uyarısı veriyor mümkün değil yani.

Bunlar stress testi sıcaklıkları. Sizde bir sorun var.
Pompayı bağladığınızdan emin olun.
Pompanın altındaki jelatini çıkardığınızdan emin olun.
Fanların döndüğünden emin olun.
BIOS'daki Kombostrike ayarını 3'e getirin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı