razwe
Hectopat
Daha fazla
Arkadaşımın bilgisayarına format attım (Windows 11), ilk yarım saat sıkıntı yoktu fakat eve gittiğimde internetinin gittiğini söyledi. Eski sürüm driver indirdim, BIOS'unu sıfırladım.
Yeniden format attım ve hala sorun devam ediyor. Realtek PCI-e GBE Family Controller aygıtında resimde gözüktüğü gibi bir uyarı alıyorum. Yeniden formatlayınca bile düzelmedi, sebebi nedir bu hatanın, nasıl çözerim?
Bahsettiğim sistemin özellikleri (işlemci 5600x):
Aynı sorunu yaşayan olursa yaptıklarım:
İlk olarak bilgisayarın fişini çekip birkaç dakika bekledikten sonra BIOS'la uğraşmadığım şey kalmamasına rağmen düzelmeyen enternet çalışmaya başladı.
Sorunun kaynağı yüksek ihtimal windowsupdate ile güncellenen hatalı sürücüydü.
Bilgisayarı yeniden formatlayıp otomatik sürücü yüklemesini engellemek için:
Rehber: Windows 10 - 11 driver güncellemelerini kapatma
1. Yöntem ama çok işe yaramıyor. Ayarlar -> sistem -> sistem bilgisi -> gelişmiş sistem ayarları -> donanım -> aygıt yükleme ayarları -> hayır -> ve değişiklikleri kaydet. 2. Yöntem ise Regedit ayarları ile daha çok etkili işe yarıyor. 1.adım Başlat -> çalıştır -> regedit yazıp enter'e...
Rehberinde yazan 2.yöntemle otomatik driver yüklemesini kapatıp anakartın kendi otomatik driver yükleyicisi ile mevcut driverının son sürümünü yükledim.
Şu anda herhangi bir sorun yok.
ekstra : aynı hatayı alan ve sorununu çözemeyen arkadaşlar varsa yabancı forumlardaki insanlar genellikle bu sorunu BIOS piliyle reset atarak çözmüş bilginize.
Son düzenleme: