B550 Plus anakarta RAM nasıl takılır?

akınemre

Decapat
Daha fazla  
Ciddi ciddi RAM takamiyorum yeni aldigim sistemde. RAM'lerden biri bozuldu ve bozugu tespit etmek icin teker teker denedim. Ama RAM'leri cikardim ve cikardiktan sonra geri takamadim. Bastirinca çıtır çıtır sesler gelince korkuyorum. Slota tam oturmuyor. Ne olur dalga geçmeyin. Anakartim ASUS TUF B550 Plus. Neden oldugunu anlayamadim ve şu an kan ter icindeyim.

Anakartta ramlerin açılan slotları var bazı anakartta 2 bazılarında tek onları açtınıza emin olun RAM'deki boşluğa göre ayarların ve bastırın. Sert bastırılıyor korkmayın ilk başta ben 1 saat uğraşmıştım anlayınca 10 saniyemi almıştı. Oturunca o anakarttaki yerler otomatik kapanıyor zaten.

RAM'in alt kısmında bir boşluk var. Onu anakartın RAM slotundaki çıkıntıya denk getireceksin. O boşluğu denk getirirsen ters takma ihtimalin yok zaten. RAM'i hizaladıktan sonra biraz bastırarak yerine takabiliyor olman gerekir.

RAM slotlarındaki kilitlerin açık olduğuna emin ol.

Anakartta RAM'lerin açılan slotları var bazı anakartta 2 bazılarında tek onları açtınıza emin olun RAM'deki boşluğa göre ayarların ve bastırın. Sert bastırılıyor korkmayın ilk başta ben 1 saat uğraşmıştım anlayınca 10 saniyemi almıştı. Oturunca o anakarttaki yerler otomatik kapanıyor zaten.

O mandalın tek ya da çift oldugunu nasıl öğreneceğim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı