B550 vs. X570

Anakart Seçimi

• Oy verenlerin toplamı
    96
B çipsetli bir anakarta 3200TL vermek ne kadar mantıklı? Ayrıca Orta seviye bir B çipsetli anakart ile arasında ne kadar fark olacak?
Arz talep meselesi. Ama 3 adet Gen 4 destekli M.2, X570 anakartların %90 kısmını döven VRM ve soğutma yapısı ve birçok artısı ile X570 almaya cidden gerek var mı dedirten anakart.

Mevcut işlemci Ryzen 5 3600 onu da 5600X modeline yükseltmeyi düşünüyorum.
Nedenini sorabilir miyim?
Açıkçası güncel tutmak istiyorum ve herhalde ego yenilik seviyorum. Güncel olduğu zaman çabuk elden çıkar düşüncesindeyim. Şu an B450 Gaming Plus Max kullanmaktayım.

B550’nin babası zaten, yazılmış, anlaşılmayacak bir durum yok. X570 yerini bile tutar.
Ryzen 9 3900X+128GB ile 4.6-4.9GHz'lere çıkılmayacaksa ne anlamı var bu kadar para vermenin?
Hocam R5+3600, 16GB sisteminiz var. Bu kadar para vermenin anlamı yok. Daha mantıklı yükseltmeler yapabilirsiniz.
Ryzen 9 3900X+128GB ile 4.6-4.9GHz'lere çıkılmayacaksa ne anlamı var bu kadar para vermenin?

Hocam R5+3600, 16GB sisteminiz var. Bu kadar para vermenin anlamı yok. Daha mantıklı yükseltmeler yapabilirsiniz.
Şahsen sizin yerinizde ve ego seven biri olsam kasamı Cougar alırım, Custom sıvı soğutma yaparım. Performans manyağı olsam RTX 3070-3080'e çıkarım, R7'ye geçerim. Yelpaze geniş açıkçası.

@Liutenant 6GHz'e yakın 3950X var ama

Nitrojen OC olması lazım, ama yapılıyor yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…