B550M-A anakart R5 3400G ile uyumlu mu?

hssen

Femtopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler. Geçtiğimiz günlerde bir sistem topladım. Sistemde ASUS B550M-A Wi-Fi anakartı ile Ryzen 5 3400G kullandım. Şu anda sistem sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Anakartın kutusu üzerinde Ryzen 3 3200G ve Ryzen 5 3400G ile uyumlu değil yazıyor. Bu ne manaya geliyor açıklar mısınız? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde çalışmayacaktı ancak eski nesil işlemciler de çalışıyor. Sistemde sorun yoksa BIOS güncellemeyin, işlemci değiştirene kadar kullanın derim.

Normalde B550 Chipset için AMD tarafından Zen ve Zen + mimarili işlemcilere destek verilmemekte. Ancak firma inisiyatifine bağlı olarak çalışabilmekte.
3400G ve 3200G'nin Zen + mimarili olduğunu hatırlatırım.

Örnek vermek gerekirse Technopat da B550 Tomahawk videosunda 2700X kullandı.

İleriki güncellemelerde destek kesilirse neden böyle oldu diyemezsiniz mesela firmaya. O yüzden kesin uyumlu değil lafı yerine firma inisiyatifine kalıyor diyoruz.

Normalde çalışmayacaktı ancak eski nesil işlemciler de çalışıyor. Sistemde sorun yoksa BIOS güncellemeyin, işlemci değiştirene kadar kullanın derim.

Bende almayı düşünüyorum 2 aya. Sorun yaşar mıyım konunun üstünden zaman geçmiş. Resmi bir şey var mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı