B550M-A Pro BIOS güncellemeden 5. nesil destekler mi?

• Konuyu başlatan Wuzzi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 3.186

Wuzzi

Hectopat
Başlıktan da gördüğünüz gibi sorum MSI B550M-A Pro BIOS güncellemeden 5. nesil ryzen 5 5600x destekler mi yeni aldım bugün anakartı gelirken engüncel BIOS sürümü ile mi geliyor yoksa eski sürüm ile mi geliyor?

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim fakat bir yerde kasım'ın önceki sürümleri ise uyumsuz diye okumuştum bundan emin misiniz eğer eminseniz içim çok rahatlayacak.

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim fakat bir yerde kasım'ın önceki sürümleri ise uyumsuz diye okumuştum bundan emin misiniz eğer eminseniz içim çok rahatlayacak.

İşlemci destek sayfasına göre bios sürümü 7C96v25'ten sonra 5000 serisi desteği geliştirilmiş.

Ama ilk bios sürümü olan 7C96v20 ile de desteği mevcut.

Son düzenleme:
Doğru söylüyorsunuz. İşlemci destek sayfasına göre BIOS sürümü 7C96v25'ten sonra 5000 serisi desteği gelmiş.

Eğer anakartım bu güncelleme geldikten sonra üretildiyse benim güncellememe gerek var mı yoksa onlar güncel bir şekildemi üretiyorlar?

Eğer anakartım bu güncelleme geldikten sonra üretildiyse benim güncellememe gerek var mı yoksa onlar güncel bir şekildemi üretiyorlar?

Üstteki mesajı düzenledim. Listeye dikkatli bakarsanız, 5000 serisi işlemcilerin hepsi iki satır yazılmış, birinde sürüm 7C96v25 ki büyük ihtimalle uyum geliştirildi. Diğerinde de ilk bios sürümü olan 7C96v20 olarak belirtilmiş. Bir de 5000 serisi APU işlemciler 7C96v25 ile desteklenmeye başlamış.

Işlemciniz eğer APU değilse, taktığınızda çalışması lazım. Eğer APU ise, anakart bu senenin Temmuz ayından sonra üretildiyse yine çalışır.

Son düzenleme:
Çözüldü.
Hocam anakart elimde bağlantıları doğru yaptım ekrana görüntü gelmiyor klavyeyi falan bağladım onlarında ışıkları yanmıyor.

Son düzenleme:
CPU yanıyor taktığım işlemci R5 5600X.

Pek çok sebepten olabilir. İlk başta, PSU'nun çalıştığından ve güç kablolarının doğru oturduğundan emin olmak lazım. Bunun dışında işlemci soğutucu ya da işlemci fan soketi düzgün oturmamış olabilir. Ya da iki RAM slotunu da kullaniyorsaniz tek RAM ile deneyebilirsiniz.

Pek çok sebepten olabilir. İlk başta, PSU'nun çalıştığından ve güç kablolarının doğru oturduğundan emin olmak lazım. Bunun dışında işlemci soğutucu ya da işlemci fan soketi düzgün oturmamış olabilir. Ya da iki RAM slotunu da kullaniyorsaniz tek RAM ile deneyebilirsiniz.

Fanlar dönüyor doğru oturttuğumdan eminim 2 defa tak çıkar yaptım ve RAM'sız bile denedim sorun BIOS sürümü ile ilgilidir belki diye bugün güncelleyeceğim fakat eski nesil işlemcim yok nasıl yapabilirim?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı