Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim fakat bir yerde kasım'ın önceki sürümleri ise uyumsuz diye okumuştum bundan emin misiniz eğer eminseniz içim çok rahatlayacak.
Doğru söylüyorsunuz. İşlemci destek sayfasına göre BIOS sürümü 7C96v25'ten sonra 5000 serisi desteği gelmiş.
![]()
MSI B550M-A PRO Motherboard (AMD Ryzen 3000 3rd Gen AM4, DDR4, M.2, USB 3.2 Gen 1, HDMI, Micro ATX)
Powered by AMD Ryzen AM4 processors, the MSI B550M-A PRO combines stable functionality and high-quality assembly to solve professional workflows. Core boost keep critical components operating reliably. Equipped with a PCI-e 4.0 slot as well as an Lightninwww.msi.com
Eğer anakartım bu güncelleme geldikten sonra üretildiyse benim güncellememe gerek var mı yoksa onlar güncel bir şekildemi üretiyorlar?
CPU yanıyor taktığım işlemci R5 5600X.
Pek çok sebepten olabilir. İlk başta, PSU'nun çalıştığından ve güç kablolarının doğru oturduğundan emin olmak lazım. Bunun dışında işlemci soğutucu ya da işlemci fan soketi düzgün oturmamış olabilir. Ya da iki RAM slotunu da kullaniyorsaniz tek RAM ile deneyebilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.