B550M-DS3 rev1.5X vs B550M Pro-VDH

Bütçe
3700

stract

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600
THERMALRIGHT ASSASIN X 120 V2 Plus
ASUS DUAL RX 6700 XT
MSI B550M PRO-VDH
2X16 G-SKILL RIPJAWS 3600MHZ DDR4
512GB JD512 M2, 1TB KINGSTON NV3 SNV3S, 512GB ADATA SU630
NZXT C750 BRONZE
Meslek
Öğrenci
RAM
2X16 3600MHZ G-SKILL RIPJAWS
İşlemci
R5 5600
Şu anda Gigabyte B450M S2H modelini kullanıyorum. Her söküp dağıttığımda akım koruma devreye giriyor ve bilgisayar açılmıyor. PCI-e 3.0 olması ve bu durumdan kaynaklı değiştirmeyi düşünüyorum.

İki adet kart arasında kaldım.
Birinci Gigabyte B550M-DS3 rev1.5X
İkinci MSI B550M Pro-VDH

Birinci kart hakkında kötü yorumlar okudum. Fakat Gigabyte'ın dayanıklı olduğunu biliyorum. Eksileri M.2 soğutucusu yok ve PCI-e slotu plastik.
İkinci kart hakkında da çevremden MSI kartların yandığını duydum fakat ilk karta göre artıları var. M.2 slotunun soğutucusu var ve PCI-e slotu metal destekli.

Sizce hangisini almalıyım? Fiyat farkı 300TL.
Sistem:
R5 5600.
RX 5600XT.
B450M S2H.

Tabii ki de MSI B550M PRO-VDH.
"MSI kartların yandığı" da genelde eski modellerde oluyor, DDR2 775 soket kırmızı bir anakart vardı mesela onun kapasitörleri çok dandik olduğu için önerilmiyordu, o kadar eski zamanlar yani.

Tabii ki de MSI B550M PRO-VDH.
"MSI kartların yandığı" da genelde eski modellerde oluyor, DDR2 775 soket kırmızı bir anakart vardı mesela onun kapasitörleri çok dandik olduğu için önerilmiyordu, o kadar eski zamanlar yani.
Arkadaşımın yanan msi kartı b450 olduğundan şüpheyle yaklaşıyorum. Benim yatkın olduğum taraf da msi özelliklerinden dolayı.

Arkadaşımın yanan msi kartı b450 olduğundan şüpheyle yaklaşıyorum. Benim yatkın olduğum taraf da msi özelliklerinden dolayı.
Her üründe sorunlar çıkabilir, yanması da belki anakart kaynaklı bir sorun da olmayabilir. Sorun güç kaynağında veya şebekede de olabilir, bilemeyiz. Ancak ben çok uzun süre MSI H81M-E33 kullandım hiçbir sorun da yaşatmadı bana. Teknoloji biraz da şans işi aslında 😉

Her üründe sorunlar çıkabilir, yanması da belki anakart kaynaklı bir sorun da olmayabilir. Sorun güç kaynağında veya şebekede de olabilir, bilemeyiz. Ancak ben çok uzun süre MSI H81M-E33 kullandım hiçbir sorun da yaşatmadı bana. Teknoloji biraz da şans işi aslında 😉
Tavsiye için teşekkürler MSI kartı aldım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı