Hocam BIOS'u sıfırlayıp sadece XMP açmayı deneyin eğer hala 2133 MHz'in üstüne çıkmıyorsa Memtest86 programını kullanarak test edin test sırasında XMP açık bir biçimde yapın. Sonrasında lütfen sonuçları bizimle paylaşın.
PC açtığında nereden bakıyorsun acaba?
Görev yöneticisnden bakmayı dene.Performans/Bellek/Hız kısmında yazar aktif olan hız.
Arkadaşın dediği gibi kaydet ve BIOS'tan çık dediğinden emin ol.
Çok ilginç reset attım defalarca oldu. Gigabyte sana tövbe etmiştim enden aldım bilmiyorum. CPU o.c yapmak ASUS'da 4.6 yazıyorum bitiyor. Bunda voltaj da biz belirtiyormuşuz galiba.
B350manın fazlası var eksisi PCIe 4 olmaması bu benim fikrim.
Bir de bir şey soracağım CL 16 RAM'i 15 nasıl yaparım bilen var mı ayarları? Veya 4000 çıkarmak?
Hocam BIOS'u sıfırlayıp sadece XMP açmayı deneyin eğer hala 2133 MHz'in üstüne çıkmıyorsa Memtest86 programını kullanarak test edin test sırasında XMP açık bir biçimde yapın. Sonrasında lütfen sonuçları bizimle paylaşın.
*Hocam tavsiye edebileceklerim öncelikle BIOS Update yapman. Sonra RAM'ları doğru yere takman. (yukarıda resimde) A2 ve b2'ye takacaksın RAM'ları.
*Benim çözümüm seçmiş olduğum profili tekrar seçiyorum profil 1 diye. Tekrar reset atıyorum. Bunu birkaç defa yaptım. Sonra CPU-Z açtım baktım olmuştu.
XMP seçiyorsun evet ama tekrar gir tekrar seç ve tekrar reset at. Gigabyte kötü bir ürün olduğundan böyle maalesef.
Aşağıdakiler gereksiz bilgilerdir
XMP açınca mavi ekran vermesi tuaf. Zaten Gigabyte başlıca bir bela, sorun. O.C si bile berbat her neyse konumzu değil. ASUS'dan geçince eşeğe bindim gibi olduda. "B350ma gözünü seveyim" 5 yılda 1 kez yarı yolda bırakmadı. Tek tuş OC vardı. Ayrıca bu anakart geç açılıyor garip şeyler oluyor açılında beklemeler falan. Siyah ekranda kalmalar bazen birkaç reset. Zamanında söylemişleri "Gigabyte" mi uzak dur!
Bu arada BIOS Update yaparken mutlaka dikkat et. Yapamazsan bana yaz. 1'den fazla olan var çünkü. Versionuna bakman lazım. Ben az daha aşağıdakini kuracdaktım. Bu da yine Gigabyte'ın aptallığı koskoca orada rev 1.5 için yazıyor oysa kurulması gerken bu değil. Ne garip diy mi?
Lasting Quality from GIGABYTE.GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ...
www.gigabyte.com
Yukarıdaki rev 1.5 için değil ama orada 1.5 yazıyor Doğru olan aşağıda
Lasting Quality from GIGABYTE.GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ultimate platform for...
www.gigabyte.com
Ben ilk olanı kursam PC'ye zarar gelse 1 milyon dolarlık dava açacaktım. Böyle markaları neden tutuyorlar yer yüzünde anlamıyorum.