B550M-E anakartta SSD nereye takılıyor?

Bütçe
1-2bin

murathanc

Hectopat
Makaleler
1
RAM
Kingston furry beats 2x8 3600
İşlemci
R5 5600
SSD nereye takılıyor? Gerçekten araştırıyorum ama okuduğumu anlayamadım. O kadar karışık geliyor ki konu açmak istedim.
Aşağıdaki görüntüde SSD nereye takılıyor? SATA M.2 PCI-e3.0 4.0 X16 X1 X4 o kadar karıştı ki kafam bunları bir türlü oturtamadım yerine.

Sormamdaki maksat şu. Alacağım SSD'yi tam manasıyla karşılayacak bir anakart mı bunu öğrenmek istiyorum. Yoksa bir tık altında falan bir SSD bakacağım.
Baktığım SSD ise Corsair MP600 Pro 1TB.

Ayni anakarti kullanıyorum. Bu anakartin 2 tane m2 destegi var. Ekran kartinin altinda ki soğutucu blogu olan yuva pcle 3 destekli, ekran kartinin ustunde ki sogutucu blok olmayan yuva pcle 4.0 destekli. Sizin almayi dusundugunuz ssd pcle 4 desteğine sahip ve ayni zamanda kendi sogutucusu var. Yani ustteki yuva tam destekliyor. Benim m2 de pcle 4 sorunsuz kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20230513_154216.jpg
    107,3 KB · Görüntüleme: 45
Çok pardon ismini kısaltınca farklı model olmuş SSD.

Corsair MP600 Pro nh 1TB​

Link koyamıyorum soğutucusu yok zannediyorum bunun.

Çok pardon ismini kısaltınca farklı model olmuş SSD.

Corsair MP600 Pro nh 1TB​

Link koyamıyorum soğutucusu yok zannediyorum bunun.
Soğutucusunun olup olmamasi cok onemli degil hocam. Pcle 4 bir ssd alirsaniz, bu model de pcle 4. Anakartin ust yuvasinin destegi var. Sorunsuz kullanirsiniz. İsterseniz 90-100 liraya benim yaptigim gibi sonradan sogutucu blok alip takabilirsiniz.

Açıkçası şöyle söyleyim ben SSD'nin pinlerinin şekli itibarıyla ekran kartı X16 slotunun altında ve üstünde iki tane benzer slot var X kaç hatırlayamadım şimdi.
SSD o yuvalara diklemesine takılıyor sanıyordum ama vidalı şekilde takılıyormuş sanırım.

O diklemesine dediginiz yuvalarda M.2 yuvası ama genelde onlara harici kartlar takılıyor. SSD icin alttaki ve üstteki yatay M.2 yuvalar uygun. Vida sadece sabitlemek icin. Anakart modeli fark etmez M.2 SSD'ler bu sekilde takılır. Ozetle modelini verdiginiz anakarta, okuma yazma hızı yuksek, PCI-e 4 destegi olan istediginiz M.2 SSD'yi alıp, usteki yuvada sorunsuz, tam verimli sekilde kullanırsınız.

Teşekkür ederim sağ olun

Sanırım ssd buraya takılıyor anladığım kadarıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…