MPG B550 Gaming Edge Wifi anakartı ilk aldığımda sistemi çalıştırdım görüntü yoktu. Görüntünün gelmesi için bios update yapmam gerektiği hiç aklıma gelmedi. Çünkü B320 bir anakartla Ryzen 5600X kullanmaya çalışmıyordum. Sağı solu kurcaladım ve en son bios update kararı verdim.
Bios güncelleme için gerekli klavuzları izledim ve işlemi başlattım ama odadan çıktım gittim geldim klavuzlarda olduğu gibi 5 dakikada bitmemişti. Zaten işlemi başlatırken de içimde bir kuşku olmuştu. Sistemi kapatsam ayrı dert kapatmasam ayrı dert pozisyonunda kaldım. Yukarıda da belirttiğim gibi rahat durmadım ve kapattım tabi ki. Anakart tuğlaya dönmüş olabilirdi ama umursamadım. Yaptığım işlemleri tekrar gözden geçirdim. İndirdiğim dosyaları tekrar gözden geçirdim. İsim değişikliklerini doğru yaptığımdan ermin oldum. İşlemi tekrar başlattım. Bu defa başından ayrılmadım ve neler olduğunu gözlemledim. Yanlış hatırlamıyorsam sanırım yine olmadı diye düşünecek kadar bir süre beklettikten sonra sistem açıldı. Hikayenin sonu tam olarak nasıl olmuştu hatırlamıyorum açıkcası, geçmiş zaman ama sonuç olarak şu an o anakartı kullanıyorum.
Velhasıl ben bitti diyene kadar bitmez.