Çünkü kaliteleri farklı. Birisi mesela daha soğuk çalışırken diğeri sıcak çalışıyor. VRM farkı var. Ya da daha çok PCI girişi, daha çok SATA desteği oluyor.B550M S2H vs B550M Aorus Pro-p bu anakartların farkları nedir? Mesela serileri aynı ama modelleri farklı neden bu kadar fiyat farkı var?
Genel olarak bu seçeneklerden dolayı mı pahalı oluyor yoksa daha farklı özellikler var mı?
- VRM şeması
- VRM soğutma
- M.2 shield
- Tasarım
- 4 RAM slotu
- 2. M.2 slotu
- Daha dolu I/O portu
FPS olarak bir fayda etmez ama özellik bakımından daha iyi.Genel olarak bu seçeneklerden dolayı mı pahalı oluyor yoksa daha farklı özellikler var mı?
Bunlar dışında da ek özellikler olabiliyor; ancak attığın modeller arasındaki temel farklar bunlar. Daha derine inmedim kafa karışıklığı yaratmasın diye.Genel olarak bu seçeneklerden dolayı mı pahalı oluyor yoksa daha farklı özellikler var mı?
4 adet RAM slotu, güçlendirilmiş PCI-e slotu, M.2 için pasif soğutma bloğu, daha iyi VRM soğutması, daha iyi güç beslemesi, fazladan USB portları, muhtemelen daha iyi ses çipi. Ek olarak daha fazla fan soketi, 5V a-RGB girişi gibi artıları var. Fiyat anakartın doluluğuyla doğru orantılı olarak artıyor. Daha detaylı incelendiğinde ince tasarım detayları da ortaya çıkar.
Böyle bir genellemeyi yapabilmek için 100-150 tane MSI anakart kullanıp yarısı elinde patlamış olması gerekir. Markası farketmeksizin her ürün 3-4 gün içinde elinde patlayabilir teknoloji şans işidir. 5 Yıl önce aldığım MSI B350 Tomahawk sıkıntısız çalışıyor mesela. Sosyalde araştırırsan 1 hafta içinde bozulan Gigabyte anakartta bulabilirsin. Tamamen yanlış bir genelleme.1.5 ay önce Gigabyte anakart B550 daha ucuzdu 1600 TL bandindaydı ama cok dandik bir kart aldim B550 Pro p 4 gune bozuldu garantiye verdim ve 13 gün sonra yapilamadiği ve RMA raporu verildi bende parayı geri aldım özellikleri Q flash 10 adet USB flaşh griş cok guzel ama cok çabuk bozuluyor MSI daha dandik özellik yoksunu ama dayanıklı ama tercihim her zaman Gigabyte'dir.
Böyle bir genellemeyi yapabilmek için 100-150 tane MSI anakart kullanıp yarısı elinde patlamış olması gerekir. Markası fark etmeksizin her ürün 3-4 gün içinde elinde patlayabilir teknoloji şans işidir. 5 yıl önce aldığım MSI B350 Tomahawk sıkıntısız çalışıyor mesela. Sosyalde araştırırsan 1 hafta içinde bozulan Gigabyte anakartta bulabilirsin. Tamamen yanlış bir genelleme.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.