B550M S2H ve B550M Aorus arasındaki fark nedir?

0x91

Hectopat
Daha fazla  
B550M S2H vs B550M Aorus Pro-p bu anakartların farkları nedir? Mesela serileri aynı ama modelleri farklı neden bu kadar fiyat farkı var?

Son düzenleyen: Moderatör:
B550M S2H vs B550M Aorus Pro-p bu anakartların farkları nedir? Mesela serileri aynı ama modelleri farklı neden bu kadar fiyat farkı var?
Çünkü kaliteleri farklı. Birisi mesela daha soğuk çalışırken diğeri sıcak çalışıyor. VRM farkı var. Ya da daha çok PCI girişi, daha çok SATA desteği oluyor.

Genel olarak bu seçeneklerden dolayı mı pahalı oluyor yoksa daha farklı özellikler var mı?
Bunlar dışında da ek özellikler olabiliyor; ancak attığın modeller arasındaki temel farklar bunlar. Daha derine inmedim kafa karışıklığı yaratmasın diye.

4 Adet RAM slotu, güçlendirilmiş PCI-E slotu, M.2 için pasif soğutma bloğu, daha iyi VRM soğutması, daha iyi güç beslemesi, fazladan USB portları, muhtemelen daha iyi ses çipi. Ek olarak daha fazla fan soketi, 5V A-RGB girişi gibi artıları var. Fiyat anakartın doluluğuyla doğru orantılı olarak artıyor. Daha detaylı incelendiğinde ince tasarım detayları da ortaya çıkar.

4 adet RAM slotu, güçlendirilmiş PCI-e slotu, M.2 için pasif soğutma bloğu, daha iyi VRM soğutması, daha iyi güç beslemesi, fazladan USB portları, muhtemelen daha iyi ses çipi. Ek olarak daha fazla fan soketi, 5V a-RGB girişi gibi artıları var. Fiyat anakartın doluluğuyla doğru orantılı olarak artıyor. Daha detaylı incelendiğinde ince tasarım detayları da ortaya çıkar.

1.5 ay önce Gigabyte anakart B550 daha ucuzdu 1600 TL bandindaydı ama cok dandik bir kart aldim B550 Pro p 4 gune bozuldu garantiye verdim ve 13 gün sonra yapilamadiği ve RMA raporu verildi bende parayı geri aldım özellikleri Q flash 10 adet USB flaşh griş cok guzel ama cok çabuk bozuluyor MSI daha dandik özellik yoksunu ama dayanıklı ama tercihim her zaman Gigabyte'dir.

1.5 ay önce Gigabyte anakart B550 daha ucuzdu 1600 TL bandindaydı ama cok dandik bir kart aldim B550 Pro p 4 gune bozuldu garantiye verdim ve 13 gün sonra yapilamadiği ve RMA raporu verildi bende parayı geri aldım özellikleri Q flash 10 adet USB flaşh griş cok guzel ama cok çabuk bozuluyor MSI daha dandik özellik yoksunu ama dayanıklı ama tercihim her zaman Gigabyte'dir.
Böyle bir genellemeyi yapabilmek için 100-150 tane MSI anakart kullanıp yarısı elinde patlamış olması gerekir. Markası farketmeksizin her ürün 3-4 gün içinde elinde patlayabilir teknoloji şans işidir. 5 Yıl önce aldığım MSI B350 Tomahawk sıkıntısız çalışıyor mesela. Sosyalde araştırırsan 1 hafta içinde bozulan Gigabyte anakartta bulabilirsin. Tamamen yanlış bir genelleme.

Böyle bir genellemeyi yapabilmek için 100-150 tane MSI anakart kullanıp yarısı elinde patlamış olması gerekir. Markası fark etmeksizin her ürün 3-4 gün içinde elinde patlayabilir teknoloji şans işidir. 5 yıl önce aldığım MSI B350 Tomahawk sıkıntısız çalışıyor mesela. Sosyalde araştırırsan 1 hafta içinde bozulan Gigabyte anakartta bulabilirsin. Tamamen yanlış bir genelleme.

Bozulan zaten Gigabyte biliyorum elektronik şans isi zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı