B560M ile i5 10400F RAM OC yapılır mı?

Cankilicc07

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, i5 10400F işlemci aldım ve B560M anakart almayı düşünüyorum. i5 10400F'in, B ve H serisi anakartlarda 2666MHz'e kadar destek sağlıyor.
Ancak B560M için araştırmalar yaptım ve birçok kişi hız aşırtabilirsin diyorken birçok kişi de bunun mümkün olmadığını, sadece Z serisi anakartlarda olacağını belirtiyor.

İşlemci RAM frekansını arttırmam için hangi model anakartlara yönlenmem gerekiyor?

İ5 10400F için geçerli mi bilmiyorum. 11400 ile kullandığımda B560m (MSI B560m bazooka) anakartta güç limitini kaldırma gibi bir seçenek var. Bu işlemcinin iyi soğultuduğu takdirde oldukça yüksek performans vermesini sağlıyor. Ancak 10400 kullanmadığım için net bir söylemde bulunamam. Güç limitini kaldırdığımda (b560m bazooka+11400) cinebench R23te 178 wattlara kadar güç çekerek multi core performansı 10.5k puan civarlarına çıkıyordu. Stok haliyle ise 8k puan civarları. Ramleri ise o.c yapabiliyorsunuz b560 çipsette.

B560 çipsette böyle bir durum yok, RAM OC yapabilirsin B560 çipsetle.
RAM OC ile işlemcinin desteklediği frekans hızı aynı mı ? Anakart ile OC yaparsam işlemcinin desteklediği RAM frekansının önemi yok mu?
cinebench R23te 178 wattlara kadar güç çekerek multi core performansı 10k puan civarlarına çıkıyordu. Stok haliyle ise 8k puan civarları.
Öncelikle özür dilerim burada bahsettiğiniz olayı anlayamadım. RAM OC'u ile işlemcinin desteklediği frekansı aynı mı ?

Hocam MSI B560M-A Pro anakartım ve 11400F var. İşlemci hız limitlerini kaldırabilir miyim? Ve nasıl yapmam gerekiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…