B580 12 GB ekran kartından 9060 XT 16 GB'a geçilir mi?

Bütçe
15000-20000

ademkacir

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar.
Sistemim B580 12 GB DDR5 32 GB RAM R5 7500F.
İleriye dönük ve 2K için indirimde 9060 XT 16 GB aldım kargoda geliyor. Çevremdeki insanlar gereksiz dedi oynadığım oyunlar CS2 FIFA BF6 Arc RAID.
Bu tarz Online oyunlae oynuyorum sizce mantıklı bir değişimmi yoksa boşa 15 k bayıldımmı dedigim gibi indirimde aldım 15 k ya şu an 20 k bandın da.
Veya bunu iade edip ne alsam daha iyi olur ikince el fark etmez.

Ekran kartı değil de işlemciyimi yükseltirsem daha iyi olur olur R7 7700 filan.

Piyasa daha fazla zamlanmadan ileriye dönük almak istiyorum.

Aşırı büyük bir upgrade olmasa da farkı kesinlikle hissedersiniz. Fiyatı da gayet iyiymiş. Mantıklı bir karar olmuş diyebilirim.

Ekran kartını iade edip B580 ile devam edip işlemciyi R7 9700X yükseltirsem ileriye dönük daha mı iyi olur oynadığım oyun tarzların için? Yoksa daha mı kötü?
E kartının fiyatı cok iyi iade edersem daha sonra almak istersem daha fazla para gidecek o aklımı çeliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını iade edip B580 ile devam edip işlemciyi R7 9700X yükseltirsem ileriye dönük daha mı iyi olur oynadığım oyun tarzların için? Yoksa daha mı kötü?
E kartının fiyatı cok iyi iade edersem daha sonra almak istersem daha fazla para gidecek o aklımı çeliyor.

Aynı konfigurasyon bende de mevcut B580'de çok fazla driver sorunu yaşıyordum ReSize BAR açık olmasına rağmen kart beklenen performansı vermiyor maalesef. 3 ay önce 9060XT 16 GB'a geçtim dünya varmış. Bu kartı kullanmamış YouTube yorumlarından performansa bakanlara itibar etmeyin asla gereksiz bir harcama değil yaptığınız.

@ademkacir, ekran kartlarına tahminen yakın zamanda ciddi bir zam gelecek. Bence 9060 XT'ye geçerek mantıklı bir şey yapmışsınız. İşlemcinizi sonradan upgrade yapabilirsin bence.

Aşırı büyük bir upgrade olmasa da farkı kesinlikle hissedersiniz. Fiyatı da gayet iyiymiş. Mantıklı bir karar olmuş diyebilirim.

7500F 1440P'de iyi işler çıkaran bir işlemci, işinizi görmeye devam edecektir. 9700X'e yükseltmektense 15 bin TL'ye 16 GB 9060 XT almak daha mantıklı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı