B580 için model önerisi

Bütçe
14000

ASRock Challenger önerebilirim bana kalırsa bir tık daha iyi modeldir.

Anakartın maksimum 2933MHz destekliyor diye biliyorum sana daha da iyi bir tavsiye vermemi istersen bütçeni bilmeyerek söylüyorum tabii ki de isteğe bağlı bir durum B560M al. 5000 MHz bile bellek hızına sahip RAM takabilirsin tamamen sorunsuz uzun ömürlü bir sistemin olur ama sistemime o kadar para harcamak istemiyorum dersen de o zaman o RAM'leri alabilirsin.

İkisinden hangisini alayım uzun ömürlü olması için RAM tavsiyen de varsa alabilirim.

LGA1200 sokete ekstra para ödemeyin, sırf RAM için. Zaten ölü soket, saçma bir yatırım olur.

LGA1200 sokete ekstra para ödemeyin, sırf RAM için. Zaten ölü soket, saçma bir yatırım olur.

İşlemciyle birlikte 15.000 TL ayırabilirim anakart işlemci öneriniz var mıdır? Snowman T6 Ultra kule tipi soğutucum var. RAM için ayrı bütçe ayırabilirim ekran kartı olarak ASRock RX 9060 XT 16 GB almaya karar verdim.

CPU, 5800TL:

Anakart, 4400TL:

RAM, 2200TL:
(32GB istiyorsanız iki kere alın.)

Tabi GPU ile birlikte 30K yapıp, eski sistemide satarak yeni bir sistemde toplanabilir. Genede 15K bir bütçe ile en mantıklısı AM5. Sonrasında 9700X/7800X3D gibi bir modele geçip, AM6'ı beklersiniz.

Uyarınız için çok teşekkürler bende de 5700x li sistem var am6'ya kadar beklerim diye düşünüyorum ekran kartım b580, muhtemelen satıp 9060xt'ye geçeceğim bu kadar fark olduğunu bilmiyordum

Anakart olarak bunu alsam sorun yaşar mıyım Wi-Fi özelliği gerekiyor modemden uzağım çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…