B650 anakart alınır mı?

Lyd19011

Hectopat
Arkadaşlar merhaba AM5 anakart alacağım ama arkadaşım B650 hakkında hiç iyi şeyler söylemedi. Bana B850 al dedi, ben ısrarla bütçem yok dememe rağmen B650 almamı şiddetle önermedi. Geç açılır, BIOS problem yaratır, durduk yere takılır sistem gibi şeyler söyledi. Sizin fikirleriniz nedir, B650 alınır mı? Çok sorun yaratır mı? İşlemcim Ryzen 7 7800x3D.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250617_231235_WhatsApp.jpg
    138,9 KB · Görüntüleme: 41

İyi bir B650 gayet yeter. Sallamis arkadasiniz. Attiginiz model gayet iyi ve yeterli.

Sallamış arkadaşın al geç. B650 anakart kullanıyorum dediklerini yaşamadım bir kere bile. Teknoloji şans işidir arkadaşında sorunlar çıktı diye aynı ürün sende de sorunlu olmaz.

Zamanında aynı yerden aynı zamanda RX580 almıştık forumdan biriyle adama kullanılmış mı ne yollamışlardı tam hatırlamıyorum ama yıllar boyu tüketici haklarıyla vs uğraştı iade için ben ise 6-7 senedir kullandım kartı bir sıkıntı yaşamadım. Mesela...

B650 iyidir, eğer BIOS'u güzel istiyorsan, Gigabyte Gaming X AX ve Eagle serisinden bakabilirsin (d3hp,D2SH gibilerden uzak dur),
Birde ASrock marka herhangi bir karta bakabilirsin.
AM5 te en iyi BIOS ASrock ve Gigabyte markalarının kartlarında var.
B650 serisinde bence fiyatları göz önüne alınırsa Asus ve MSI alınmaz, aynı fiyat bandında belirttiğim gibi daha iyileri var, sırf markası Asus ve MSI diye alan tayfayı çözemedim gitti.

Asrock'lar X3D'leri pizza tost yapıp yapıp duruyor hocam, alınmamalı. Benzer vakalar Asus'ta da mevcut ama yaygın değil. Gigabyte'ın modeline bağlı olmakla birlikte VRM tarafı zayıf kalabiliyor, aynısı MSI'da da geçerli.

Adamlar bir ara EDC dediler, bir ara SoC voltajı dediler, en son PBO dediler, fix yayınladılar, hala bir çözümü yok, hala yanıyor işlemciler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…