Çözüldü B650 Gaming anakart işlemci hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Davut_Btmk

Kilopat
RAM
Patriot Viper Venom PVV532G600C30K 32GB (2x16GB
İşlemci
AMD ryzen 5 7500f
Sistemi bugün topladım, her şey düzgün, MSI B650 Gaming anakart işlemci hatası veriyor, 8 pinli işlemci kabloları da takılı olduğu halde CPU hatası alıyorum, sorun nerede anlamadım.
İşlemci: Ryzen 5 7500F.
Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
PSU: Cooler Master 650W Bronze eski PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Gerekli tüm güç bağlantılarını kurduysanız eğer öncelikle BIOS Flash Soket Girişi'ne BIOS güncellemesini içerisinde barındıran (dosyayı MSI.ROM olarak adlandırmayı unutmayın) flaşbelleği (8 GB ile 32 GB aralığında olması ve veri sisteminin FAT32 olması gerekir kesin olmamakla birlikte spesifik bir araştırma yapmak gerekebilir) takın, sonrasında anakart üzerinde yer alan BIOS FlashBack butonuna led ışık yanıncaya kadar basın (led ışık yandığı anda butona basmayı bırakın). 10 dakika kadar bekleyin, led ışık söndüğü takdirde işlem tamamlanmıştır, led ışık sönmezse pek çok unsurun söz konusu olabileceği (daha çok flaşbellek ve içerisindeki BIOS güncellemesinin söz konusu olduğu) bir problem vardır.

BIOS flashback için işlemci ya da RAM'e gerek yok.

Anakartında BIOS flashback var başka bir PC'den USB'ye atıp yapabilirsin garantini bozmaz belki RAM'ler eski BIOS sürümünde desteklenmiyor olabilir o yüzden de yapabilir BIOS güncellemesi gereklidir. Evet sen

Anakartında BIOS flashback var başka bir PC'den USB'ye atıp yapabilirsin garantini bozmaz belki RAM'ler eski BIOS sürümünde desteklenmiyor olabilir o yüzden de yapabilir BIOS güncellemesi gereklidir.

Hocam sistem açılmadan yapabilir miyim Flashback ile?

Gerekli tüm güç bağlantılarını kurduysanız eğer öncelikle BIOS Flash Soket Girişi'ne BIOS güncellemesini içerisinde barındıran (dosyayı MSI.ROM olarak adlandırmayı unutmayın) flaşbelleği (8 GB ile 32 GB aralığında olması ve veri sisteminin FAT32 olması gerekir kesin olmamakla birlikte spesifik bir araştırma yapmak gerekebilir) takın, sonrasında anakart üzerinde yer alan BIOS FlashBack butonuna led ışık yanıncaya kadar basın (led ışık yandığı anda butona basmayı bırakın). 10 dakika kadar bekleyin, led ışık söndüğü takdirde işlem tamamlanmıştır, led ışık sönmezse pek çok unsurun söz konusu olabileceği (daha çok flaşbellek ve içerisindeki BIOS güncellemesinin söz konusu olduğu) bir problem vardır.

Son düzenleme:
Çözüm
Riske atmamak adına yine de Anakart'ın kullanım kılavuzundaki BIOS Flashback prosedürü için belirtilen yönergeleri incelemeni tavsiye ederim.b

Hocam herkese tek tek teşekkür ederim çok sağolun asıl sorun biosmuş Flashback ile bios güncellemesini yaptıktan sonra çalıştı görüntü de geliyor hepinize tekrardan teşekkür ediyorum iyi geceler

BIOS flashback için işlemci ya da RAM'e gerek yok.
Sizde sağolun hocam teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…