B650 S2H ile 9800x3D ile uyumlu mudur?

jeazy1337

Zeptopat
Daha fazla  
Hazır bir sistemi özelleştirerek 9800x3D ve 7800XTLI bir sistem alacağım. Sistemin anakartı Gigabyte B650 S2H olarak geliyor. Sistemi Reddit'te bilgisayar toplama subredditlerinde sorduğumda birisi anakartın aşırı sorun çıkartacağını belirtti ama şu an anakart yükseltmeye bütçem yok. Gerçekten çok kötü bir anakart mı yoksa bir süre beni idare eder mi?

Bilgisayarı 1080p 360Hz kullanacağım rekabetçi oyunlar için.

58kya geliyor.

Yükseltme seçeneği olarak A620M DS3H var o nasıl?

Anakart yanmaz ama, almanızı tavsiye etmem. 9800x3D overclock yapabilen bir CPU. En azından ortalama bir B650 almanızı öneririm. Bu tarz işlemcileri limitlemeyi doğru bulmuyorum.

Ayrıca Gigabyte'ın B650 serisinde bazı anakartları OC ve PBO kısmı devredışıymış. Sonradan düzeltildi mi bilmiyorum ama, hala böyleyse A620'den geriye bir farkı kalmıyor. Zaten soğutma çözümü ve özellik bakımından da A620'den farksız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı anakartı kullanıyorum, mevcut işlemcim 8600G ve her türlü testi, zorlamayı yaptım herhangi bir sorun çıkmadı. Tek problem bu işlemci ile çift kanal 6000 MHz hızında mavi ekran hataları alıyordum ancak farklı marka ve model anakartlarda da aynı sorunları yaşayanlar var sorun AM5 ile alakalı, çift kanal 5200 MHz hızında sorun yok zaten yeterli bir hız. Overclock yapmıyorsan sorun çıkacağını düşünmüyorum o işlemci ile ancak arkadaşların da dediği gibi daha iyi soğutmaya sahip anakartları tavsiye ederim.

Anakart yanmaz ama, almanızı tavsiye etmem. 9800x3D overclock yapabilen bir CPU. En azından ortalama bir B650 almanızı öneririm. Bu tarz işlemcileri limitlemeyi doğru bulmuyorum.

Ayrıca Gigabyte'ın B650 serisinde bazı anakartları OC ve PBO kısmı devredışıymış. Sonradan düzeltildi mi bilmiyorum ama, hala böyleyse A620'den geriye bir farkı kalmıyor. Zaten soğutma çözümü ve özellik bakımından da A620'den farksız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı anakartı kullanıyorum, mevcut işlemcim 8600G ve her türlü testi, zorlamayı yaptım herhangi bir sorun çıkmadı. Tek problem bu işlemci ile çift kanal 6000 MHz hızında mavi ekran hataları alıyordum ancak farklı marka ve model anakartlarda da aynı sorunları yaşayanlar var sorun AM5 ile alakalı, çift kanal 5200 MHz hızında sorun yok zaten yeterli bir hız. Overclock yapmıyorsan sorun çıkacağını düşünmüyorum o işlemci ile ancak arkadaşların da dediği gibi daha iyi soğutmaya sahip anakartları tavsiye ederim.

şu anlık anakarta daha fazla para harcayamam beni 1-2 ay idare etsin yeter sonrasında yükseltebilirim. bu 1-2 aylık süreçte işlemciye ya da başka parçalara hasar verebilir mi? bir de yükseltirken hangi anakartı almamı önerirsiniz f/p olarak.

Şu anlık anakarta daha fazla para harcayamam beni 1-2 ay idare etsin yeter sonrasında yükseltebilirim. Bu 1-2 aylık süreçte işlemciye ya da başka parçalara hasar verebilir mi? Bir de yükseltirken hangi anakartı almamı önerirsiniz F/P olarak.

Neden hasar versin hocam, koskoca dünya devi firma Gigabyte her testi yapıyordur. Overclock yapmıyorsan yıllarca sorunsuz kullanırsın. Düşünsene halen Soket 775 anakartları taş gibi çalışıyor adamların ve yeni nesil anakartın 1-2 ay içinde sorun çıkaracağını düşünüyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı