B650M anakartta VGA-boot ışıklarının yanması

hitc

Centipat
Daha fazla  
Geçenlerde hazır sistem tavsiyesi için konu açmıştım ve nihayetinde hazır sistem satın aldım. Şu şekilde;
AMD Ryzen 5 7500F.
B650M DDR5 6000 AM5.
RTX4060 8 GB.
Kingston Fury Beast 8x2GB 6000MHz CL36 DDR5.
512 GB M.2 PCI-e NVMe 3600/3250 SSD.
DK360 650W 80+ bronz kasa.
120mm v2.6 siyah CPU sıvı soğutma.

Islc kurmadan RAM'lerde 12 GB önbellek kullanımı fark ettim herhangi bir sorun çıkarmasada bana tuhaf geldi. Islc kurdum sorun ortadan kalktı.
En güncel BIOS sürümünü kurduğumda ise anakartta VGA ve boot ışıkları yanıyor PC açılmama problemi ortaya çıkıyor (kasa çalışıyor anakartta ışıklar yanınca ekrana görüntü gelmiyor) yani açılıyor ama çok uğraştırıyor. Bende BIOS versiyonunu düşürerek çözüm buldum ve işe yaradı. Windows 11 en güncel sürümde, ekran kartı driver en güncel sürüm yüklü, çipset driver yüklü vs. ve 2 gün önce tek sefere mahsus birkaç saat oyun oynadıktan sonra oyundan çıktım ve PC dondu aşırı ısınma falan yok resetleyince geçti bir daha da olmadı oda Windows sıkıntılı ondandır demiştim. Afterburner kurup oyunlarda baktım ısınma, FPS absürt bir olay yok normal değerler. Bunlar haricinde sorun yok canavar gibi çalışıyor sistem 1080P'de (monitör 1080) en yüksek ayarlarda açmadığı oyun yok, herhangi takılma falan yok.
Ayrıca 7500F sitesine baktığımda RAM'lerde 5200MHz kadar desteklediği yazıyor bu durumu satıcıya sorduğumda 6000MHz şu anda sıkıntılı 5200ya DA5600MHz falan kullanın şimdilik demişti ama ben anakarttan EXPO1 6000MHz profiline alıp kullanıyorum.
Şimdi sormak ve akıl almak istediğim şey bir yerde yanlış mı yapıyorumda böyle sorunlar oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı