B650M-R için SSD önerisi

Bütçe
4000

highwap

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kingston NV2 SNV2S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2
Anakart
Asus PRIME B650M-R 7000mhz(OC) RGB M.2 AM5 DDR5
Merhaba,

İkinci bir SSD almak istiyorum. Şu anki SSD'im burada.
Video düzenleme işiyle uğraşıyorum videoları depolamak için 512 GB Kingston USB almıştım.

After Effects kullanırken, cache kullanımından dolayı bir anda -100GB yazabiliyor ve alanım 100GB'ın altına düştüğü için programı uzun süre kullanımda sürekli cache temizlemem gerekiyor. Bunun için 1TB bir SSD daha almak istiyorum. Şu ankinin hızı biraz düşük sanırım. Dosya aktarımlarında beni rahatsız etmiyor ama video işlerinde vs. katkısı olacaksa daha üst modeller düşünebilirim. Mesela USB'den Premiere Pro'ya attığım videolarda, USB hızından dolayı bana edit yaparken eksisi oluyor mudur?

Bu anakart için ortalama SSD seçenekleri nedir bilmiyorum o yüzden bütçe 4K diyebilirim ama esneyebilir.

Bir de daha iyi bir SSD'ye sistemi kurup cache için lokasyonu eski SSD seçmem daha avantajlı olur mu mantıken? Çok fazla dosyam var format atmadan sistemi diğer SSD'ye kurma gibi bir seçeneğim var mı?

Teşekkürler.

Bütçeniz en iyi Gen 4 SSD'yi almanızı sağlıyor doğrusu:
Üstüne soğutucu blokta alınırsa veya kasanız hali hazırda serinse 100GB gibi bir veriyi istikrarlı bir şekilde yazacağını düşünüyorum. DRAM'li olmasının katkısı bu.

Yeni SSD'ye sistemi kurmanız sistem akıcılığı ve kararlılığı konusunda artı sağlayacaktır. Cache konusunda ise anlık olarak durmadan yüksek GB'de yazma işlemi yapıyorsa tabiki 990 Pro'da bu eylem daha hızlı olur ama düşük boyutta anlık gerçekleşiyorsa NV2 üstesinden gelir tabi.

Direk SSD klonlama seçeneğiniz var. Çok sağlıklı değil ama tüm dosyalar ve sistem havuzları ile aktarıyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler detaylı açıklama için.

Cache konusunda sorunum hızdan çok boyuttan yana. 10-15 saniyelik sahneleri AE üzerinden yaparken hızlıca cache doldurup yetersiz alan hatası verebiliyor. Düzenlemeye Premiere'de devam ederken AE'nin cache boşaltması için kapatmam veya manuel temizlemem gerekiyor, onu düşünmeden arkada açık bırakabilmek istiyorum. O yüzden sistemin kurulu olmadığı SSD, cache lokasyonu olarak bana daha uygun geldi.

Klonlama seçeneği süper, ben de sıfırdan kurulum istiyorum ama o kadar plugin/preset varken her seferinde bir şeyler eksik kalıyor. Kurulu düzeni bozamama sorunum var biraz.

İşlemci için sıvı soğutma almıştım ama SSD'ye soğutucu blok daha önce denemedim, termal macun gibi yenileme isteyen bir şey mi yoksa daha uzun ömürlü bir parça mıdır ve soğutucuların boyutu tüm SSD'ler için standart mı? Spesifik bir öneriniz varsa süper olur.

Tekrar teşekkürler.

Termal ped kullanıyorlar, oyüzden uzun yıllar sorunsuz dayanıyor. Çoğu SSD standart 2280 boyutu kullanıyor, oyüzden soğutucularda aynı standartı destekleyen türde.
Şu şekilde tabut gibi olanların soğutması daha başarılı oluyor:

Çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…