B650M - R7 7800x3D sistemde BIOS güncellemesi ile görüntü alınamıyor

Velikasım15

Centipat
Daha fazla  
Selamlar,
R7 7800x3D işlemci.
B650M Gaming Plus Wi-Fi anakart.
Patriot Viper Venom (2x16 GB) DDR5 6000 MHz CL30 Gaming RAM.
DeepCool CC560 V2 700W 80+
MSI MAG CoreLiquid 240R V2 2x120mm.

Bu parçalarla bir sistem topladım ve kurulumunu yaptım, anakarttaki g RAM ve CPU ışıklarından g RAM sarı yanıyor CPU ise kırmızı yanıyor ve ekran gelmiyordu. Birkaç video izleyip BIOS Update yapıp tekrardan denedim ve yine aynı şekilde ekran gelmedi. Forumlarda okuduğum kadarı ile diger arkadaşlar BIOS Update yapınca BIOS'a girebilmiş ve sonrasında RAM'lerin MHz'sini düşürüp bilgisayarını kullanabilmiş ancak bende BIOS ekranı bile gelmiyor. Yardımlarınıza açığım dostlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,
R7 7800x3D işlemci.
B650M Gaming Plus Wi-Fi anakart.
Patriot Viper Venom (2x16 GB) DDR5 6000 MHz CL30 Gaming RAM.
DeepCool CC560 V2 700W 80+
MSI MAG CoreLiquid 240R V2 2x120mm.

Bu parçalarla bir sistem topladım ve kurulumunu yaptım, anakarttaki g RAM ve CPU ışıklarından g RAM sarı yanıyor CPU ise kırmızı yanıyor ve ekran gelmiyordu. Birkaç video izleyip BIOS Update yapıp tekrardan denedim ve yine aynı şekilde ekran gelmedi. Forumlarda okuduğum kadarı ile diger arkadaşlar BIOS Update yapınca BIOS'a girebilmiş ve sonrasında RAM'lerin MHz'sini düşürüp bilgisayarını kullanabilmiş ancak bende BIOS ekranı bile gelmiyor. Yardımlarınıza açığım dostlar.
Hocam, eğer tahmin ettiğim şey olduysa dediklerimi yapabilirsiniz. Bios güncellemesi sırasında olan sorundan yada güncelleme sonrası oldu ise. 1 tane flash belleği fat32 olarak biçimlendirdikten sonra, son bios sürümünü indirip rardan çıkarın. İçindeki güncelleme dosyasının ismini MSI olduğunu düşünüyorum anakartın. "MSI.ROM" Olarak değiştirin, sonrasında flash belleği anakartın m-flash slotuna takın. Bilgisayar kapalıyken anakartın arkasında olan M-flash düğmesine bir süre basılı tutun. Sonrasında kendisi güncelleme yapacaktır. Oradaki led sürekli yanacak ve sonrasında bilgisayar kendini resetleyip bios update yaptıktan sonra açılır. Bu benim başıma gelmişti baya araştırarak yaptım. Denemenizde fayda var.

Hocam, eğer tahmin ettiğim şey olduysa dediklerimi yapabilirsiniz. Bios güncellemesi sırasında olan sorundan yada güncelleme sonrası oldu ise. 1 tane flash belleği fat32 olarak biçimlendirdikten sonra, son bios sürümünü indirip rardan çıkarın. İçindeki güncelleme dosyasının ismini MSI olduğunu düşünüyorum anakartın. "MSI.ROM" Olarak değiştirin, sonrasında flash belleği anakartın m-flash slotuna takın. Bilgisayar kapalıyken anakartın arkasında olan M-flash düğmesine bir süre basılı tutun. Sonrasında kendisi güncelleme yapacaktır. Oradaki led sürekli yanacak ve sonrasında bilgisayar kendini resetleyip bios update yaptıktan sonra açılır. Bu benim başıma gelmişti baya araştırarak yaptım. Denemenizde fayda var.
hocam bizzat aynısını yaptım youtubedan bir video izleyerek ancak nafile ekran yok

hocam bizzat aynısını yaptım youtubedan bir video izleyerek ancak nafile ekran yok
Biosu sıfırladığınıza emin misiniz ? Jbat1 ile kısa devre yaptırıp denediğiniz de olmadıysa. Tarif ettiğim yol ile biosu temiz kurabilmeniz lazımdı. Ayrıca sıfırdan sistem topladım dediniz, Tüm bağlantıları kontrol ettiniz mi ? CPU anakart güç kablolarını doğru voltajlarla bağladınız mı? Ram leri düzgün taktınız mı ? Bir çok sebebi olabilir hiç ekran gelmemesinin ama dediğim gibi benimde başıma geldi bios güncellerken %69 da takıldı bende resetledim sonra hiç bir şekilde görüntü alamadım. Bios firmware i indirip .jal uzantılı olması lazım tek dosyayı adını "MSI.ROM" yapıp fat32 formatlı usb ye attıktan sonra. Arkadaki m-flash slotuna takıp oradaki düğme ile bios kurdum sonrasında sorunum çözüldü.

BIOS'u sıfırladığınıza emin misiniz ? Jbat1 ile kısa devre yaptırıp denediğiniz de olmadıysa. Tarif ettiğim yol ile BIOS'u temiz kurabilmeniz lazımdı. Ayrıca sıfırdan sistem topladım dediniz, tüm bağlantıları kontrol ettiniz mi ? CPU anakart güç kablolarını doğru voltajlarla bağladınız mı? RAM'leri düzgün taktınız mı ? Birçok sebebi olabilir hiç ekran gelmemesinin ama dediğim gibi benim de başıma geldi BIOS güncellerken %69 da takıldı bende resetledim sonra hiçbir şekilde görüntü alamadım. BIOS Firmware'i indirip .jal uzantılı olması lazım tek dosyayı adını "MSI.ROM" yapıp FAT32 formatlı USB'ye attıktan sonra. Arkadaki M-Flash slotuna takıp oradaki düğme ile BIOS kurdum sonrasında sorunum çözüldü.

Her şeyi yaptım hocam ancak nafile. Update basarılı oluyor ama ekran gelmiyor yine de. Bilgisayarcı bir tanıdıgım var anakartın arızalı gönderilmiş olabileceğini söylüyor. Yarın gidip bakacagız ögrenecegiz hayırlısı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı