B660 için SSD önerisi

ahmedemirel

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
ASUS PRIME B660-PLUS D4 Intel B660 Soket 1700 DDR4
Merhaba. Kullandığım anakart ASUS Prime B660-Plus D4 Intel B660 soket 1700 DDR4 5066MHz (OC) M.2 anakart. Hazır sistem almıştım geçen sene içinde takılı gelen SSD.
Western Digital blue SN570 WDS500G3B0C PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD. Bana yetmiyor bu konulardan anlamıyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Kapasite ve fiyat sınır belirtsen daha iyi olurdu.

Kioxia Exceria G2 1TB (1429₺ şu an)
XPG Gammix S70 Blade 1TB (2156,41₺)
Fury Renegade 1TB soğutuculu (2359₺ - güzel fiyat)

Kingston KC2500 2TB (2999₺ - güzel fiyat)
XPG Gammix S70 Blade 2TB (3649₺ - güzel fiyat)

İncehesap stokları güncellemiş sanırım. Güzel modeller, güzel fiyatlardan satılıyor.

Not: Kapasiteyi bir kenara bırakırsak bu modellerin hepsi senin elindekinden daha güzel modeller. Hepsi de DRAM içerir. Hepsi de elindeki anakart ile uyumlu. Bunlardan birisini alırsan Windows'u yeni diskine kurmanı tavsiye ederim.

Windows kurulması gerekiyor mu? Tak çalıştır olmaz mı ssd?

Kapasite ve fiyat sınır belirtsen daha iyi olurdu.

Kioxia Exceria G2 1TB (1429₺ şu an)
XPG Gammix S70 Blade 1TB (2156,41₺)
Fury Renegade 1TB soğutuculu (2359₺ - güzel fiyat)

Kingston KC2500 2TB (2999₺ - güzel fiyat)
XPG Gammix S70 Blade 2TB (3649₺ - güzel fiyat)

İncehesap stokları güncellemiş sanırım. Güzel modeller, güzel fiyatlardan satılıyor.

Not: Kapasiteyi bir kenara bırakırsak bu modellerin hepsi senin elindekinden daha güzel modeller. Hepsi de DRAM içerir. Hepsi de elindeki anakart ile uyumlu. Bunlardan birisini alırsan Windows'u yeni diskine kurmanı tavsiye ederim.

Tak çalıştır gibi bir şansımız yok mu hocam?
İlla sıfır kurulum mu oluyor? Anakart da yer varsa taksam direk çalışır mı?

Hocam. Format neden atıyorum onu anlamadım. Windows 11 kurulu ssd zaten şuan üzerindeki. Ben depo niyetine alıyorum yetmiyor üzerinde ki 500 GB oyun vs film derken doluyor hemen. Alacağım ssd ye oyunları falan kurarım diye. Tak çalıştır olmaz mı?

Hocam. Format neden atıyorum onu anlamadım. Windows 11 kurulu ssd zaten şuan üzerindeki. Ben depo niyetine alıyorum yetmiyor üzerinde ki 500 GB oyun vs film derken doluyor hemen. Alacağım ssd ye oyunları falan kurarım diye. Tak çalıştır olmaz mı?
Takıp sistemi açtıktan sonra ilk başta hemen gözükmeyebilir. Windows açıldıktan sonra disk yönetiminde diski başlat seçeneğini kullanman gerekebilir. Bölüm düzeni GPT, formatı NTFS yaptığında tamamen hazır olacak.

Kullanmakta olduğun SSD ara belleksiz bir model olup Windows ve sürekli çalışan programların varlığı sebebiyle hem nispeten kısa ömürlü olur hem de sık sık performansı azalır. Yukarıda önerilenlerin hepsi daha kaliteli ve önbellekli modeller. O sebeple Windows'u yeni diske kurmanı tavsiye ettim. Sıfırdan kurmamakta ısrarcı isen mevcut SSD üzerindeki Windows bölümünü bir program ile yeni diske klonlayabilirsin. Ben yine de mümkünse sıfırdan kurulumu tavsiye ederim. En iyisi o.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı