B660 ve B760 yonga seti performans farkı yaratır mı?

• Konuyu başlatan 127099
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 2.626

127099

Kilopat
12. nesil anakartlari BIOS guncellemesi yaparak yeni nesil 13 gen Intel islemciler ile kullanmak mumkun oldugunu okudum fakat performansta fark yaratiyor mu? Anakarti B660 almak ile B760 almak performansi direkt etkileyen bir faktor mu?

bunu bende merak ediyorum.baya araştırdım genelde pek bir fark yok diyorlar ama fazla bir bilgi yok
Anladigim kadariyla sorun performans degil, b660 chipset fabrikadan geldigi sekliyle mevcut bios 13. nesil islemciyi desteklemiyor bu sebeple kenarda 12.nesil islemcin yoksa yeni nesil b760 almak gerekiyor. Islemci takmadan BIOS guncelleyemeyecegim icin fiyat farkini verip B760 aldim.

Anladigim kadariyla sorun performans degil, b660 chipset fabrikadan geldigi sekliyle mevcut bios 13. nesil islemciyi desteklemiyor bu sebeple kenarda 12.nesil islemcin yoksa yeni nesil b760 almak gerekiyor. Islemci takmadan BIOS guncelleyemeyecegim icin fiyat farkini verip B760 aldim.
evet ufak tefek farklar yoksa eğer fark o kadar

Modele göre değişir. Bios flashback artık anakartların çoğunda var.

Modele göre değişir. Bios flashback artık anakartların çoğunda var.
Ben Asus Prime giris seviyesi ucuz anakartlara bakiyordum bildigim kadariyla bios flashback yok. Daha ust seviye anakart alan adamda 50 euro hesabi yapip eski chipset almanin derdine dusmez gibi geliyor bana

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı