B660M-K BIOS güncellenmeli mi?

Berkozg

Decapat
Daha fazla  
RAM
2x16 3200mhz ddr4 g.skill
SSD veya HDD modeli
Crucial 2TB P3 Serisi NVMe SSD (Okuma 3500MB/ Yazm
Ekran kartı
Zotac RTX 4060 Gaming Twin Edge ZT-D40600E-10M 128
Anakart
ASUS Prime B660M-K D4
İşlemci
Intel i5 13400F
Merhaba ben format atacağım. Ve YouTube'da görüyordum BIOS güncellemek işte şöyle böyle sıkıntılı yapma sakın falan deniyor, bazıları da iyi bir şey olduğunu söylüyor. Ben şu anda korkuyorum. BIOS'u günellemeli miyim, güncellememeli miyim?
Anakartım = ASUS Prime B660M-K D4.
İşlemcim = Intel i5 13400F.

Güncelleme isteme sebebim işlemcilerde sanırım voltaj sorunu varmış ve son BIOS sürümü bunu çözüyormuş diye duydum.

Elinde imkan varsa güncelle. Zarar vermez üstüne performansı bile artırabilir.

Ama araştırarak yap, zarar verebilirsin. Bios güncellemek biraz tehlikeli bir iş.

BIOS güncellemenizi öneririm dediğiniz gibi voltaj sorunları nedeniyle sorun yaşamamanız için. Size sorun yaratabilecek tek şey elektriğin gitmesidir. Dual BIOS desteği var ise sorun olmaz elektrik gidince. Yok ise güncellerken elektriğin gittiğini kanıtlayıp yetkili servise yollayın. Anakartınızı yüksek ihtimalle değiştirirler.

Elinde imkan varsa güncelle. Zarar vermez üstüne performansı bile artırabilir.

Ama araştırarak yap, zarar verebilirsin. BIOS güncellemek biraz tehlikeli bir iş.

ASUS'un ez Update diye bir şeyi varmış sorunsuz yapıyormuş diye duydum.
O güvenilir mi sence sorunsuz yapabilir mi?

Elektrikle sorunum yok akıllı güç kaynağım var elektrik gitse bile sorun yaratmıyor.

Bu konuda bu işleri bilen birine danışman daha iyi olur hocam. Çok bilgili değilim ez update falan.

13400F'de voltaj sorunu yok en güncel BIOS'a geç. B660M-E TUF + 13400F var bende de. Sadece BIOS güncellemesi yaparken eletkrikler kesilirse başın ağrıyabilir onun dışında hiçbir eksisi yok artısı var.

ASUS'un ez Update diye bir şeyi varmış sorunsuz yapıyormuş diye duydum.
O güvenilir mi sence sorunsuz yapabilir mi?

Ez Update'den falan yapma direkt USB'ye indir anakart sitesinden, BIOS'tan güncelle. YouTube'da ASUS BIOS güncelleme diye yazarsan bir sürü rehber video bulursun.

Hocam kullandığım BIOS 2021'in BIOS'u vatandan aldığım zaman BIOS'unuz güncel denmişti güncellememişler demek ki yeni fark ettim.

Herkese iyi sosyaller BIOS'u güncelledim çok teşekkür ederim.

Don't exit please choose the same BIOS file to Update'me Firmware.
Eee bir sorunum daha var şu hatayı alıyorum nasıl çözebilirim?

Son düzenleme:
Herkese iyi sosyaller BIOS'u güncelledim çok teşekkür ederim.

Don't exit please choose the same BIOS file to Update'me Firmware.
Eee bir sorunum daha var şu hatayı alıyorum nasıl çözebilirim?

BIOS'tan çıkmadan tekrar BIOS updatelediğin dosyayı seciceksin Intel ME Firmware'ini güncelleyecek. Hata değil bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…