B660M vs B450M-PRO

JaePhoenix

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Hazır sistem almayı düşünüyorum ama anakart seçiminde zorlanıyorum. Şöyle ki; "ASUS TUF Gaming B660M-Plus D4 5333MHz(OC) DDR4 soket 1700 M.2 HDMI DP mATX" anakartı, RTX 3070 sistem ile birlikte alıyorum. Bununla beraber, RTX 3070 Ti ekran kartı alacağım sistemde ise "ASUS TUF B450M-PRO Gaming 4400MHz(OC) DDR4 soket AM4 RGB M.2 mATX" anakart alabiliyorum.

Sonuç olarak, yukarıda yazdığım anakartlar çok fark yaratır mı? Ekran kartını 3070 Ti'den 3070'e düşürmeme değer mi? Gelecek açısından hangisi daha uzun süre anakartı "güncelleme" yapmadan götürmemi sağlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biri AMD anakart diğeri Intel B660 daha iyi ama önemli olan işlemci.B450 olan anakart tüm AM4 işlemcileri destekliyor bu yüzden güncellemeye daha açık bir anakart ileride işlemci yükseltmek istediğinizde B450 anakarta takabileceğiniz bir sürü seçenek var ama B660 anakart sadece 12.nesil işlemcileri destekliyor ne bir alt ne de bir üst nesil işlemci takamıyorsunuz o yüzden işlemci desteği sınırlı ama B450'den daha güncel bir anakart.

@Yusuf663 @monurts @Hououin Kyouma

Dostlar, cevaplarınız için teşekkür ederim. İşin açığı sektöre uzak olduğumdan dolayı teknik detaylara ilişkin bilgim az. O yüzden karşılaştırmalarda rasyonel davranamıyorum. Dolayısıyla, pc toplarken bana sunulan özelleştirme seçeneklerinde de belli başlı anakartlar olduğundan, sunulan seçeneğin dışına çıkmam mümkün olmuyor. Bu nedenle de "pahalı olan iyi olandır" mantığı ile hareket ediyorum. Netice olarak temel amacım, anakart güncellemesine gitmeden, diğer donanımları güncellemek istiyorum.

Sizin kararınız fakat B450 anakart daha çok güncellemeye açık bir anakart özelliştermede B550 varsa o çok daha iyi olacaktır aldıysanız da hayırlı olsun pişman olmazsınız umarım.

B660M 13. nesil desteği almayacak mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…