Ağabey üniversite seni gerçekten yazılımda uzmanlaştırır diyorsunda, 12 sene boyunca Türk eğitim sistemini gördük 12 sene boyunca matematik gösterip 4 işlem ötesine gidemeyen, 12 sene boyunca İngilizce öğretip hello demenin ötesine götürtemeyen, 12 sene boyunca Türkçe-edebiyat gibi dersler göstertip okuduğunu anlamada sıkıntı yaşattıran süper kaliteli bir eğitim sistemimiz var en iyi üniversite bile olsa bu ülkede herhangi bir eğitim kurumunun beni geliştireceğine inanmıyorum, şu an her konuda bildiğim her şeyi internete ve ilgi alanlarımla uğraşmam ve hayallerimi gerçekleştirmeye çalışmama (yani PC, yazılım mühendisi olmak) borçluyum, eğer dediğiniz gibi cidden beni iyi bir üniversite geliştirebilecekse bile özellikle yazılım gibi sürekli gelişen, sabit durmayan bir alanda üniversiteden öğrendiğimiz şeyler 5 sene, 10 sene hatta 1 sene sonra bile geçersiz olabilir bu alanda en önemli şey kendi kendine öğrenmeyi öğrenmek, kendini geliştirmeyi bilmekten geçiyor dolaysıyla bu söyleminize pek katıldığım söylenemez karşıdaki adam ne mezunu olursa olsun ODTÜ vs, hiçbir şeye bağlı kalmadan kendi kendimi geliştirdiğim sürece karşımda dayanabileceğini sanmıyorum benden tek üstünlüğü kendisine süper Türk eğitim sisteminin verdiği daha iyi bir üniversite diploması olmuş olacak.
Söylediğiniz her şey aşağı yukarı bildiğim şeyler,
Buradaki yorumumu gözden geçirebilirsiniz,
C dilini tüm programlama dillerinin atası olduğu için öğreniyorum bu dili öğrenirsem zaten C++,Java gibi diğer dilleri öğrenmem hızlanacak ayrıca C ile yapılabilen şeyler:
- İşletim sistemi oluşturmak.
- Robot yapmak.
- Yazılım dili oluşturmak.
- Windows programları geliştirmek.
- Oyunların arka plan kodlamalarını yazmak.
- Veri tabanı sistemi geliştirmek.
- Kelime işlemci oluşturmak.
Benim istediğim şeylerle uyuşan şeyler dolaysıyla C bana göre bir dil, öğrenmeye çalışmakla doğru bir karar vermiş bulunuyorum bence.