15 yaşındayım. Babam, takdir getirirsem bir bilgisayar alacağını söyledi ve ben takdirimi getirdim. Bana istediğim bilgisayarı aldı ama ben işten akşam 8'de çıkıyorum ve eve geldiğimde direkt yatıyorum. Arkadaşlarımla oyun oynamaya bile vakit kalmıyor ve sadece pazar günleri tatil yapabiliyorum. Babam, bütün yazın böyle geçeceğini ve eğer işe gitmezsem bilgisayarı satacağını söylüyor. Okul açılınca da bilgisayarı yaz tatiline kadar kaldıracağını söylüyor. Ne yapmalıyım sizce?
Herkes baban iyisini yapmış demiş, çocukla takdir getirirse bilgisayar alacağına dair anlaşma yapmış ve takdir getirmiş bilgisayar alınmış, şimdi vaktim yok işten gelince direkt yatıyorum diyor. 15 yaşında. Babası neyi iyi yapmış anlamadım?
Herkes baban iyisini yapmış demiş, çocukla takdir getirirse bilgisayar alacağına dair anlaşma yapmış ve takdir getirmiş bilgisayar alınmış, şimdi vaktim yok işten gelince direkt yatıyorum diyor. 15 yaşında. Babası neyi iyi yapmış anlamadım?
15 yaşında sokakta karı kız ile dolaşan küpe takan ergen tiplerden bir çocuk yetiştirmek yerine geleceğine yatırım yapan tecrübe edinen çocuk yetiştiren bir baba. Kötü mü yapmış?
Babanın sana iyiliğini geçtim, iyi yanından bakarsan bilgisayarına bir sürü oyun ve aksesuar vs alabilirsin kazandığın parayla. Bak dostum ben 20 yaşındayım inan kaç gündür iş arıyorum üniye harçlık çıksın ps5 alayım vs diye. Baban sana iş bile halletmiş, paranı kazan, kışında keyfini çıkar.
15 yaşında sokakta karı kız ile dolaşan küpe takan ergen tiplerden bir çocuk yetiştirmek yerine geleceğine yatırım yapan tecrübe edinen çocuk yetiştiren bir baba. Kötü mü yapmış?
İşe girmezse çocuğum = karı kız ile dolaşıp küpe takan sokak çocuğu?
Diyelim çocuğunu kahvehaneye vermiş masa silip çay götürüyor. bu nasıl bir tecrübe? Çocuk heves edip takdir almış bilgisayarını oynayamıyor bırakın çocukluğunu yaşasın.
İşe girmezse çocuğum = karı kız ile dolaşıp küpe takan sokak çocuğu?
Diyelim çocuğunu kahvehaneye vermiş masa silip çay götürüyor. bu nasıl bir tecrübe? Çocuk heves edip takdir almış bilgisayarını oynayamıyor bırakın çocukluğunu yaşasın.