Merhaba yeni bir motor aldım. Motor babamın üstüne yapıldığı için geçici plaka belgesi de onun üstüne yapıldı. Ancak motorun sigortası dışında bir şeyi yapılmadı. Ben bu belgeyle çıkarsam sıkıntı çıkar mı?
Merhaba yeni bir motor aldım. Motor babamın üstüne yapıldığı için geçici plaka belgesi de onun üstüne yapıldı. Ancak motorun sigortası dışında bir şeyi yapılmadı. Ben bu belgeyle çıkarsam sıkıntı çıkar mı?
Mesele kimin çıktığı değil, geçici belgeyle çıkmak. O belge sizi aynı gün ya da maksimum ertesi gün plakayı çıkartıncaya kadar kurtarır. Çevirmeye denk gelirse plakasız araç kullanmaktan hem ceza yersiniz hem de motor bağlanır.
Yasal değil. Durduran polisin inisiyatine bağlı en fazla 1 hafta kurtarır sizi cezadan. Sadece sigortadı yapılmışsa ve 0 motorsa 1 ay içinde bayinin verdiği belge ile noterde tescil yaptırıp ruhsatı alman gerekir. Geçenlerde 1100 TL idi galiba ödedim ben, plaka çıkarma ücretide 200 TL. Yani zaten ruhsat çıkarman gerekiyor, ruhsattan sonra ise 200 TL ile plaka çıkarmak için ödemen lazım ve sıra yoksa 5 dakikada çıkarabilirsin. Riske girme çıkar derim ben.