Arkadaşlar lise 1'e geçtim ve babamla aynı okuldayız. Lakin arkadaşlarım, okuldakiler hep üstüme geliyorlar.
İşte "baban şimdi sana 100 veriyor" "sınav sorularını sana veriyordur" diye hep üstüme geliyorlar ve artık babamın yanında bir yabancıymışım gibi davranıyorum.
Sınıfta babamla birlikte yemek yerken kapı deliğinden bakarlar, kapıyı açıp kaçıyorlar ve bir olay olduğunda "hemen babana söyleyeceksin değil mi bebek seni" vb. söylüyorlar. Mesela derste babama hoca desem bile herkes gülerek bana bakıyor vb.
Artık çok çekiniyorum, bu durumda ne yapmalıyım? Bu da zorbalığa girer mi?
Kardeşim 20 yaşındayım. Bu tarz bir olay bende yaşamıştım ancak benim akrabam değil de yakından tanıdığım bir hocayla ilgili meseleden dolayı sürekli zorbalık gördüm.
Yapabiliyorsan sakın sessiz kalma. Ben sessiz kaldım ve pişmanım. O zamanlarıma dönseydim cidden sesimi duyurmaya çalışırdım. Umarım atlatabilirsin bu durumu.
AMD Ryzen 5 5600
Asus RTX 4060
Asus Prime A520M-K
Corsair 8 GB 3200 mhz (2x)
Bitfenix Flow 600+ 80 Tempered Glass 3.0 Usb Port
Kingston 1 TB M.2 Ssd 3500MB okuma
LG 24GN60R - B 144 hz Full HD IPS Gaming Monitör
Kardeşim 20 yaşındayım. Bu tarz bir olay bende yaşamıştım ancak benim akrabam değil de yakından tanıdığım bir hocayla ilgili meseleden dolayı sürekli zorbalık gördüm.
Yapabiliyorsan sakın sessiz kalma. Ben sessiz kaldım ve pişmanım. O zamanlarıma dönseydim cidden sesimi duyurmaya çalışırdım. Umarım atlatabilirsin bu durumu.
İdareler bu konuda çok bir şey yapmıyor, sadece uyarı.
Ayrıca LGS'den 380 almıştım. Tavsiyem: Örnek soruları çözün, çıkmış soruları çözün, ve matematik ve fene önem verin. Diğerlerini halledersiniz. Dersi derste dinleyin, konu ile alakalı günde 10 soru çözseniz yeter. 400 puan garanti.
Okula gelmeden, giderken sigara içmeler... Sigara içerken (sadece dumanı püflüyorlar) fotoğraf çekmeler...
Merhaba değerli dostum,
Canını bu kadar sıkma. Baban memur ve muhtemelen öğretmen bu hakaret ve ithamların sebebi belli.
Eğer kendini daha temiz ve daha az dalga geçilen bir zemine oturtmak istiyorsan babanla konuş sana torpil vs. yapmadığını dolaylı olarak ima ettirsin.
Son olarak içinde bulunduğun yaş grubu zorbalık yapmayı genellikle maharet sanmakta yani çok da kafana takmamalısın. Zorlukları aşıp daha da güçlü çıkmaya bak.
İçine kapan veya sessiz sır küpü adamı ol demek yanlış olur ama senin güçlü kalman lazım bazı konularda duygularını ve fikirlerini göstermemen gerek yoksa hedef haline gelirsin. Dikkat et.
AMD Ryzen 5 5600
Asus RTX 4060
Asus Prime A520M-K
Merhaba değerli dostum,
Canını bu kadar sıkma. Baban memur ve muhtemelen öğretmen bu hakaret ve ithamların sebebi belli.
Eğer kendini daha temiz ve daha az dalga geçilen bir zemine oturtmak istiyorsan babanla konuş sana torpil vs. yapmadığını dolaylı olarak ima ettirsin.
Son olarak içinde bulunduğun yaş grubu zorbalık yapmayı genellikle maharet sanmakta yani çok da kafana takmamalısın. Zorlukları aşıp daha da güçlü çıkmaya bak.
İçine kapan veya sessiz sır küpü adamı ol demek yanlış olur ama senin güçlü kalman lazım bazı konularda duygularını ve fikirlerini göstermemen gerek yoksa hedef haline gelirsin. Dikkat et.
Çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi ben hoşlanmadığımı söylediğim de daha çok yapıyorlardı. Bende artık bu duruma alıştım ve bir şey dediklerinde duymamış gibi yapıyorum.
Çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi ben hoşlanmadığımı söylediğim de daha çok yapıyorlardı. Bende artık bu duruma alıştım ve bir şey dediklerinde duymamış gibi yapıyorum.
Bazı insanlar hislerini veya fikirlerini gösterirse öldürülür veya yok olur. Bunu bilerek hareket et.
Sessiz veya sesli olması fark etmez sosyal bir statü içinde mücadele halindeysen renk vermek seni zarara sokar.
Sabırlı ol çünkü sabır zırhını düşman oku nadiren delebilir.
Babanın öğretmen olmasının sana bir fayda sağlamadığını dolaylı olarak hatırlat. Mesela sınavlarını okurken sana fazla puan vermemesini iste vs.
İhtiyatlı ve sabırlı bir insanı yenmek herhangi bir ergen zorbası için imkansıza yakındır. Öfkelenmene seviniyor ve daha da üstüne yürümeyi deniyorlarsa renk verme. Yüzsüz ve duygusuz gözük böyle insanlarla kimse uğraşmak istemez.
Soğuk ve ciddi en önemlisi de seni yıldıramayacaklarını anladıkları gün zafer kazandın demektir fakat aceleci olma. Pes etme birileri gene de sana saldırmak için bekliyor olacaktır.
Ve en önemlisi: İkili ilişkileri, kriz yönetmeyi, insan ilişkilerini iyi öğren.
AMD Ryzen 5 5600
Asus RTX 4060
Asus Prime A520M-K
Arkadaşlar lise 1'e geçtim ve babamla aynı okuldayız. Lakin arkadaşlarım, okuldakiler hep üstüme geliyorlar.
İşte "baban şimdi sana 100 veriyor" "sınav sorularını sana veriyordur" diye hep üstüme geliyorlar ve artık babamın yanında bir yabancıymışım gibi davranıyorum.
Sınıfta babamla birlikte yemek yerken kapı deliğinden bakarlar, kapıyı açıp kaçıyorlar ve bir olay olduğunda "hemen babana söyleyeceksin değil mi bebek seni" vb. söylüyorlar. Mesela derste babama hoca desem bile herkes gülerek bana bakıyor vb.
Artık çok çekiniyorum, bu durumda ne yapmalıyım? Bu da zorbalığa girer mi?
Az daha sataşırsanız notlarınızı düşürttürüm, babam öğretmen sizi disipline yazdırırım, derslere çalışmıyorum zaten babam kağıtları veriyor falan de zaten senin bu aksi davranışlarını görünce daha çok mutlu oluyorlar. Kinaye konuş.