Babayla konuşmaktan çekinmek

mustafa.dgt

Hectopat
Annem ile rahatça konuşurken babam ile hiç rahat konuşamıyorum. Genelde hep bir şey istediğim zaman anneme söylerim o babama söyler falan. Ama artık söylemiyor illa sen söyle. Ben de çekiniyorum. Normalde çekingen birisi de değilimdir okulda öğretmenlerle falan rahatça konuşurum.
Nasıl konuşabilirim babamla?

Ben de aynı şekildeyim, mesela bir şey isteyeceğim zaman ilk anneme söylerim o babama iletir.

Babanız sinirli biri mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimki sinir küpü gibi bir şey ban ondan dolayı rahat konuşamıyorum, sizin ki garipmiş. Babanızın mesleği nedir, yeteri kadar vakit geçirebiliyor musunuz?
sabah 8:30-9 gibi işe gider akşam genelde 6 da eğer iş yoğunsa 8 de gelir. İş yoğunsa yakın tarihe iş yetirmesi gerekiyorsa haftasonlarıda çalışıyor. Ama %75-80 hafta sonu çalışmıyor. Genelde annem babam kardeşim markete falan gidiklerinde gitmem. Bi akşam yemeklerinde bide haftasonu kahvaltılarında görür beni onun dışında full odamda dururum. Bana göre yeterli vakit geçiriyorum.

Bence yetersiz vakit geçirdiğiniz için bu çekinme durumu oluyordur.

Baban sinirli biri değilse nasıl konuşamıyorsun? Döveceğinden mi korkuyorsun? Demek ki çok vakit geçirmiyorsun. Başka bir açıklaması yok bu olayın.

Babalar zaten genel olarak biraz katıdırlar yani bu durum normal gibi bir şey. İsteklerinizi söylemekten çekiniyorsanız bence biraz babanızla oturup bir şey istemeden sohbet edin.

Yeterince vakit geçirmemenizden kaynaklıdır. Geç olmadan iletişimi güçlendirmeyi çalış bence. Örneğin ben geç kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…