Bacak kalınlığı bacak çalışarak geçer mi?

Mahmutab

Hectopat
Dostlar selamünaleyküm. 1 haftadır bir salona üyeyim. Aklıma takıldı. Şimdi ben çok yağlı bir vücuda sahibim. 87 kg, 1.82 boy, 16 yaş. Erkeğim. Benim kalça ve bacaklar bayağı büyük. Yani şimdi benim kafamda 2 soru var. Ben ısınma amaçlı 15 dakika falan kardiyo çalışıp ağırlık kaldırmaya geçersem yağlar kaybolur, kas eklenir mi? 2. soru ise bacaklarım bayağı kalın dediğim gibi, bacak çalışırsam kalınlık artar mı? Ya da yağların yerine kas geçip daha estetik mi görünür?

Son düzenleyen: Moderatör:
...ısınma amaçlı 15 dakika falan kardiyo çalışıp ağırlık kaldırmaya geçersem yağlar kaybolur, kas eklenir mi?
Evet. Böyle yapmasanız da yağlar kaybolur, kaslar eklenir. Beslenme önemli başlangıçta, aynı anda yağ yakıp kas kazanmada. Şu videoyu inceleyin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

...bacak çalışırsam kalınlık artar mı? Ya da yağların yerine kas geçip daha estetik mi görünür?
Ne kadar gelişeceğiniz sizin elinizde, size kalmış bir şey. Bacak çalışırsan da bacağın incelir, göğüs çalışırsan da, biceps çalışırsan da... Kısaca, bölgesel yağ yakımı diye bir şey yok. Bacak çalışırsan bacağın incelir, göğüs yağların kalır diye bir şey yok. Beslenme ve genel antrenman önemli.

Kardiyoyu ısınma olarak görmenizi önermem bu arada. Tamam, teknik olarak vücudunuz ısınıyor fakat bunun sebebi terlemeniz. Kas bölgelerini ısıtmıyorsunuz, anca bacaklarınız ve birkaç core kası... Şu tarz ısınmalar uygulayabilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…