Merhaba hocam. Sormamın bir sakıncası yoksa ne ameliyatı oldunuz? Ben de 3 ağustosta menisküs ve ön çapraz bağdan ameliyat oldum da sürecinizi merak ettim eğer aynıysa.
Merhaba hocam. Sormamın bir sakıncası yoksa ne ameliyatı oldunuz? Ben de 3 Ağustos'ta menisküs ve ön çapraz bağdan ameliyat oldum da sürecinizi merak ettim eğer aynıysa.
Aynı ameliyatı oldum. Menüsküs de kopmuş küçük parça vardı, alındı. Ameliyat öncesi yaklaşık 2 yıl zorladım, yürürken, merdiven çıkarken, inerken vs. 20 gün fizik tedavi gördüm(çok fayda etti),egzersiz vs devam ediyorum. Şu an merdiven çıkarken zorlanma, güçsüzlük var, biraz daha güçlenmesi lazım.
Size de geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
Aynı ameliyatı oldum. Menüsküs de kopmuş küçük parça vardı, alındı. Ameliyat öncesi yaklaşık 2 yıl zorladım, yürürken, merdiven çıkarken, inerken vs. 20 gün fizik tedavi gördüm(çok fayda etti),egzersiz vs devam ediyorum. Şu an merdiven çıkarken zorlanma, güçsüzlük var, biraz daha güçlenmesi lazım.
Size de geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
Teşekkürler hocam. Sanırım her doktorun bir yoğurt yiyiş tarzı var tabi bu bacağın duruma göre falan da değişir. 26 gün oldu hala üstüne basmıyorum doktorum basma dedi, açılı dizlik kullanıyorum, değneklerle evin içinde rahat yürüyorum. Fizik tedaviye şimdilik gerek yok dedi.Kimisi ameliyattan birkaç gün sonra yürümeye, fizik tedaviye başlıyor. 5 eylülde kontrol var bakalım. Benim aklıma takılıp duran şu; 26 eylülde üniversitem açılıyor. O zamana kadar yürüyebilir miyim, kendi kendime bakabilir miyim acaba? Uzak şehre gideceğim yani.
Dün yazmayı unuttum. 45 gün koltuk değneği, sonrası 1 hafta yürümekte zorlanma oluyor! Yavaş yavaş normale dönüyorsun, Dr MR sonucu, dikilir veya dikilemez ameliyatta belli olur demişti, dikilemedi. Büyük ihitmal senin dikilmiştir. Daha gençsin, inşallah çabuk iyileşirsin.
Yaşım 40