Back-End Dev için önceden bilinmesi gerekenler nelerdir?

533388

Hectopat
Makaleler
2
Backend developer eğitimi almadan önce bilmediğim konular olduğunu fark ettim. Mesela server nedir, IP adresi nasıl çalışır, web sitelerini barındırdığımız sunucu nedir vs gibi şeyleri derinlemesine öğrenmek için Udemy, YouTube veya BTK Akademi gibi yerlerden Türkçe kurs önerilerinizi bekliyorum.

@RaSGooL hocam peki Udemy veya YouTube'da önerebileceğiniz Türkçe kurs var mıdır ilk başta izleyerek daha iyi anlıyorum da.

JavaScript kısmı NODE.JS kısımları barındırıyor değil mi? Vanilla JS değil.

Eki Görüntüle 1849547
Evet Nodejs veya Deno. Vanilla JavaScript sunucuda çalışmaz. Tarayıcı gerektirir. Sonradan edit; Gerektirmez. Tekerleği yeniden icat etmeye benzer.

@RaSGooL hocam peki Udemy veya YouTube'da önerebileceğiniz Türkçe kurs var mıdır ilk başta izleyerek daha iyi anlıyorum da.
Yok dostum. Ayrıca önerdiğim road rapte başlangıç düzeyinde neyin ne olduğunu anlatmışlar. Üzerine tıklayarak kısa kısa bilgiler edinebilirsin. Sonrasında seçtiğin bir dil ile backend uygulamalar yazan kurslar bulup (YouTube öneririm, Udemy gereksiz) izlersin, kendinde uygularsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…