Back-End hangi dilden başlanmalı?

TheDexuS

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta belirtiğim gibi Back-End alanını denemek istiyorum, ama ilk hangi dilden başlayacağımı bilmiyorum. Python mu? Java mı? PHP, asp.net, Ruby JS gibi birçok farklı dil var ve hangisinden başlayacağımı bilmiyorum. Hangisinden başlanmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Web için mi masaüstü için mi? Web ise JavaScript, masaüstü ise C.

Php öğrenmesi kolay hızlıca ortaya bir şeyler çıkarmaya başlayabileceğiniz bir dil tavsiyem php ile başlamanız daha sonra node.js gibi daha modern yapılara geçmeniz olur

Sana tavsiyem JS ile başla derim ondan sonra Java ile devam edersin yok rubymiş oymuş buymuş gerek yok.

Backend diyince sadece website arka plan aklina gelmesin sen bir linux distrosuda yaza bilirsin bir kernelde bir system adminstratorda ola bilirsin bunu genis arasdir

o dili ogrenene kadar gelecekde is ilanlarida degisiciek
Zannetmiyorum. Birkaç yıldır sektörün içinde olan ve 5 - 6 yıldır bu sektörde iş arayan birisi olarak iş ilanlarında istenilen dil yoğunluğu değişmedi. 1 - 2 yılda hiç değişmez ki bu süre fazlasıyla başlamak için yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…