Back end için Node js yeterli olur mu?

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Back end için tek başına Node js yeterli olur mu yoksa başka back end dillerde gerekli mi?

Tam olarak amaçladığın nedir?

Tam olarak amaçladığın nedir?

HTML ve CSS ile web sitesi yapıyorum fakat etkileşimli bir site olacağı için back end dili gerekiyormuş?

İnternetten biraz araştırmayla php,asp.net ve Node js dillerini gördüm back end için. Node js JavaScript ile kodlandığı için Node js öğrenmeye karar verdim fakat tek başına yeterli olur mu? Asp ya da PHP öğrenmeme gerek kalır mı?

Aslında bu ne yapacağına göre değişir fakat yeterli olur tabii. Nodejs ile yapılan çok fazla proje var. Ayrıca asp.net core bakmanı öneririm. Bir göz gezdirmelisin.

asp.net Core bakmanı öneririm. Bir göz gezdirmelisin.

Amacım zaman kaybetmemek js ile zaten front end ile kullanacağım ,eğer imkan varsa ki emin değilim bu mümkün mü Node js JavaScript ile mi yazılıyor, js öğrenip hem front end hem back end için kullanacağım.

asp.net için C# gibi programlama dilleri gerekiyormuş o sebepten Node js daha kolay olacakmış gibi geliyor.

Node.js bir dil değildir. JavaScript framework'üdür. Bilgisayarınızı sunucu gibi kullanmanıza olanak sağlar. Back-end için Node.js değil, JavaScript yeterlidir.

Node.js bir dil değildir. JavaScript framework'üdür. Bilgisayarınızı sunucu gibi kullanmanıza olanak sağlar. Back-end için Node.js değil, JavaScript yeterlidir.
Çok yanlış bilgilendirme, çok yanlış. NodeJS, back-end'in babasıdır. Bilgisayarı sunucu olarak kullanmaya yaramaz o sadece deneme derslerde gösterilen bir yol require http olayı. Backend için Node değil de nasıl Javascript

Sunucu tarafında hangi dili kullanmalıyım.

Evet bu bilgi yanlış. JavaScripti zaten backend olarak kullanabilmek için nodejs çıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…