Back-End için yol haritası önerisi

249873

Kilopat
Arkadaşlar Front-End konusun da ekmek yiyemedim. Back-End'de biraz ilerlemeyi düşünüyorum.

Şu an aktif olarak kullandıklarım: HTML / CSS SASS Bootstrap / JS JQuery Typescript React ve JSON.

Git, GitHub, figma ve Adobe Photoshop kullandım.

Yakında Tailwind'e de bakmayı düşünüyorum. Ama öncesinde Node.js ve Express JS öğrenmeyi düşünüyorum. Yanına MySQL ve mango dB de koyarsam güzel olur gibi.
Ama Node JS ve Express doğru seçim mi bilemiyorum. Artık işsiz kalmakta istemiyorum. Front-End öğrenerek hata yaptığımı düşünüyorum. Backend kısmını sizce şu an hangi dil domine ediyor? Hangisi daha çok kullanılır. Şu an sanki hala PHP ve Node JS ilanları çok fazla gibi.

malı bir partide vurup götürecek adamlar gibi yazmışın front-end den de ekmek yiyen var back-end de hangi alanda oldugun deilde oldugun alanda iyi olmak daha önemli

Malı bir partide vurup götürecek adamlar gibi yazmışın Front-End'den de ekmek yiyen var Back-End de hangi alanda oldugun değil de oldugun alanda iyi olmak daha önemli

Şu an tek amacım sektöre girebilmek. Gelişmek istiyorum ama Front-End dediğimde direk Free lance işlere baka geliyor durum.

Ve Front-End alanın da iş bulmak çok zorlaşmış. Geçen birkaç iş ilanına baktım. 1 ilana en az 1500 kişi başvurmuş. Şu an kim yazılıma gireceğim dese HTML CSS JS diyorlar. Bu durum da tamamen arz-talep'ten patlıyor. Belki biraz kendimi fullstack alanında geliştirirsem ilanlarda öne çıkabilirim diye düşünüyorum.

Zaten front-end gecmisin var, istedigin sey de bir an once is yapabilmek. JavaScript tarafina yogunlas derim. TypeScript'i kesinlikle ogrenmen lazim. Modern projelerde artik JavaScript kullanan kalmadi. Framework olarak da express artik eskidi. Daha modern frameworkler var. Nest.js mesela. Ek olarak da en az bir iliskisel veritabani (postgres ya da mysql olabilir fark etmez) ve mongodb ogrenmende de fayda var. TypeORM/MikroORM,Sequelize gibi ORM'leri ogrenmek cok vaktini almaz. Fakat bir yandan SQL ogrenmeye de calis derim. Bazi komplex senaryolarda ORM kullanmak yetersiz/vakit alici kalabiliyor.

Bu tarafa yaptigin yatirimi cloud platformlarda da kullanabilirsin. Ben yurtdisinda bir firma ile calisiyorum. Enterprise'indan tut startup'ina artik butun dunya cloud platformlara gecis egiliminde. Serverless uygulamalarda da cold startup time acisindan mesela Python ve JavaScript gibi diller, C# ve Java gibi compiled dillere nazaran cok daha avantajli o noktada da kendini gelistirirsen ekmegini cok yersin.

Hocam şu an iş ilanlarında nest.js hiç görmedim bu konu da ne yapabilirim?
Ve yabancı firmalara da başvuramıyorum İngilizce surunum yüzünden.

@429106 Hocam az önce ki React tavsiyesinde Stephen Grider'in kursunu önermiştiniz. Aynı eğitmenin nest.js kursunu da tavsiye eder misiniz? Yoksa başka bir freamwork'mü düşünmeliyim

insaları yanlış yönlendirme "JavaScript kulanan kalmadı" ne demek ? öyle internette duydugun her şeyi önermek marifet deil

insaları yanlış yönlendirme "JavaScript kulanan kalmadı" ne demek ? öyle internette duydugun her şeyi önermek marifet deil
Emredersin komutanim. Sen kullanmaya devam et Ama arada bir de soluklan; cumlelerin arasina nokta koymayi, kelimeleri tane tane, duzgunce yazmayi dene. Bu yasta bu kadar sinir iyi degil; ileride kanser yapar.

Emredersin komutanim. Sen kullanmaya devam et Ama arada bir de soluklan; cumlelerin arasina nokta koymayi, kelimeleri tane tane, duzgunce yazmayi dene. Bu yasta bu kadar sinir iyi degil; ileride kanser yapar.
sinir yapacak bişey yok ukala baş öğretmen... hiçbirşey bilmeden biliyormuş gibi davranmak siz z-kuşağının geleneği. sen insanları bilmediğin konular da yanlış yönlendirme yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…