Backdoor Graybird virüs tehlikeli midir?

Emre E.

Hectopat
Yer
Konya
Daha fazla  
Bilgisayarımda virüs taraması yaptığım. Backdoor Graybird adında bir virüs çıktı, antivirüs yazılımı hemen sildi ve sistemimi yeniden başlattı sizce bu virüs bu kadar tehlikeli mi? Bilgisayarımda her ay tarama yapıyordum hiç virüs çıkmıyordu ilk defa bu virüs çıktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sadece isme bakarak bir şey diyemeyiz ama backdoor olarak nitelendirilmesi keylogger veya trojan türünde bir zararlının etkisi altında kaldığını gösterir. Bilgisayarla girdiğin tüm hesapların şifresini, varsa bankacılık hesaplarının şifrelerini değiştirin.

Taramadan sonra çıkmasını şunu gösterir, zararlı daha önceden sistemine bulaşmış fakat o zaman veritabanında olmadığından tespit edememiş. Son taramanda yeni eklenen veritabanı ile bunu tespit etmiş.
Sadece isme bakarak bir şey diyemeyiz ama backdoor olarak nitelendirilmesi keylogger veya trojan türünde bir zararlının etkisi altında kaldığını gösterir. Bilgisayarla girdiğin tüm hesapların şifresini, varsa bankacılık hesaplarının şifrelerini değiştirin.

Taramadan sonra çıkmasını şunu gösterir, zararlı daha önceden sistemine bulaşmış fakat o zaman veritabanında olmadığından tespit edememiş. Son taramanda yeni eklenen veritabanı ile bunu tespit etmiş.

Çözüm
KIS18 ile dene.
Norton'un pek sağlam bir veritabanı yok.
Virüs silindi zaten. Benim anlamadığım bu virüsü geç bulması. Her ay tarama yapıyordum, yani veri tabanına yeni eklenmiş bu virüs herhalde. Eğer veri tabanında ekliyse bu virüs nasıl bulaştı? Norton'u hiç devre dışı bırakmadım.

GTA Vice City oynuyor musun ? Onun yamalarını yüklerken bulaşmış. Veritabanına dediğim gibi geç eklenmiş olabilir.
Yüklü ama oynamıyorum, şimdi hemen siliyorum oyunu. Önceden kardeşim yüklemiş, yine de daha önceden bulabilirdi bu Backdoor Graybird virüsünü.

VirusTotal
Ne zamandır Norton yüklü bilmiyorum ancak yeni ise normaldir. Tam tarama veya ayarlarda değişiklik yaptıysanız bu şekilde bulmuş olabilir. Bulunduğu diske veya dosyayı açmaya çalışmış iseniz olabilir. Dosyaya önceden izin verildiyse şimdi kimliğini değiştirdilerse tekrar tanımlama yapmış da olabilirler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…