Backend developer sadece web mi kodlayabilir?

TheDexuS

Hectopat
Daha fazla  
Backend'e ilgim gittikçe artıyor ve aklıma bir soru takıldı, bir backend developer sadece web mi kodlayabilir? Yani şimdi ben bir backend developer olsam bir mobil uygulamanın arka yüzünü kodlayamaz mıyım? Yoksa bu backend developer her şeyin mi arka yüzünü kodlayabilir.

Backend'e ilgim gittikçe artıyor ve aklıma bir soru takıldı, bir backend developer sadece web mi kodlayabilir? Yani şimdi ben bir backend developer olsam bir mobil uygulamanın arka yüzünü kodlayamaz mıyım? Yoksa bu backend developer her şeyin mi arka yüzünü kodlayabilir.

Her şeyi kapsar front end mesela sadece web için değil mobil uygulama arayüz tasarımı yapıyorsan bile front ende geçer.

Her şeye yapabilirsin.
Mobil uygulamanın arka yüzünü dahi kollayabilirim değil mi hocam yani bu backend sadece web ile sınırlı değil.

Her şeyi kapsar front end mesela sadece web için değil mobil uygulama arayüz tasarımı yapıyorsan bile front ende geçer.
Arka yüze dahil olan şeyleri yapabilirim değil mi hocam?

Mobil uygulamanın arka yüzünü dahi kollayabilirim değil mi hocam yani bu backend sadece web ile sınırlı değil.

Arka yüze dahil olan şeyleri yapabilirim değil mi hocam?

Yaparsınız back end sonuçta bir yazılım dili ve webe özel bir şeyde değil.

Backend API işleriyle uğraşır yazılımsal işlerle uğraşır, backend bilginle mobil uygulama da kodlarsın, her şey yaparsın.

Sonuç olarak bir programlama dili kullandığın için, mesela Java, her yere kayabilirsin. Tabii backend olarak alanını seçtiğinden dolayı, en iyi anladığın ve bilginin en çok olduğu alan backend oluyor haliyle. Mobilin kendine özgü ortamı ve kuralları var, backendden mobile geçtiğinde biraz afallayabilirsin fakat çok sürmez. Gidersin backendde infrayı iyi öğrenirsin best practiceleri kaparsın toolları öğrenirsin ama onlar backende özgüdür. Mobilde veya farklı bir alanda daha farklı toollar ve kurallar olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı