Backend geliştiriciler neden Linux kullanır?

TheDexuS

Hectopat
Daha fazla  
Araştırmalarım sırasında backend geliştiricilerin Linux kullanması gerektiğini gördüm, neden kullanırlar Linux'u ve bu bahsedilen Linux Linux Mint, veya Kali Linux gibi işletim sistemleri mi?

Linux'un açık kaynak tarafı var, ondan dolayı diye biliyorum.

Araştırmalarım sırasında backend geliştiricilerin Linux kullanması gerektiğini gördüm
Gereklilik söz konusu değil. Ancak server side'da yaygın olarak Linux kullanıldığını düşünürsek, kolaylık sağlıyor. Eğer hedef server Linux olacaksa, geliştirme sürecinde kurduğun paketleri, aynı platformda kaldığın için deployment sırasında da daha rahat bulabilirsin eğer Linux kullanırsan. Mantığı o.

İfadeler: 900
Hedef platform ne ise o.
Windows sunucular, .Net tabanlı uygulamalarda kullanılıyor genelde. Diğer tüm teknolojilerde linux server daha rahat deploy açısından. O sebeple linux daha popüler. Ee sunucu linux olunca dev ortamda linux oluyor.

Bahsedilen Linux genelde ubuntu oluyor.

İfadeler: 900
Gerekli diye bir sey yok, proje ve sartlar neyi gerektirirse onu kullanirsin isletim sistemi olarak.

Bazi projelerde mecburen spesifik bir isletim sistemi kullanman gerekir. Hatta bazi projelerde mecburen spesifik bir donanim uzerinde gelistirme yapman gerekiyor. Bazilari da OS agnostiktir; kafana gore takilirsin.

Bana secme sansi verilirse Linux tercih ederim ama 3-4 senedir Mac kullaniyorum mecburiyetten. Yer yer kazmaliklari olsa da ondan da memnun sayilirim; kisisel tercih bu biraz, her konuda objektif olarak digerlerinden ustun bir isletim sistemi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…