Backend için Java mı C# mı?

Öncelikler yanıtınız için teşekkürler. Backend kısmını API olarak yapacağız bu yüzden ilk olarak Node.JS ile başlayıp daha sonra C# ya da Java'ya geçebilir miyiz?
Projeyi bilmediğim için kesin bir şey diyemeyeceğim. Bilsem bile öyle hemen karar verilebilecek bir şey değil, ciddi projelerde tecrübeli bir kaç kişi kafa patlatıp karar veriyor. Veritabanından oku yaz şeklinde bir proje ise NodeJS ile yapın gitsin derim. Arkadaşım iphone projelerini nodejs ve mongodb ile yapıyor. Facebook mesela bir dev olduğu halde Php kullanıyor, bir hata olursa alt tarafı bir kullanıcının mesaj gitmez, ölüm yok ucunda. Ama adı sanı duyulmamış finans kurumu para transferi sırasında hatayı göze alamaz, A kişisi yerine B kişisine giderse veya bir tarafta para gitti gözüküp diğer tarafta gözükmezse büyük sıkıntı. Böyle kriterlere göre karar vermek lazım. Kolay gelsin.

Merhaba, şu anda backend için NodeJS kullanıyorum ancak NodeJS ile devam etmeli miyim emin olmadığım için C# veya Java'da öğrenmek istiyorum. Bu dillerden hangisini seçmeliyim? Başka önerileriniz var ise onlarada açığım.
Java bilen birisi daha yüksek maaş aldığını biliyorum. Bu nedenle Java diyorum çünkü yüksek maaş veriliyorsa bunda bir nane vardır. Zaten ikisi birbirine benzer bir dil birini öğrenirsen çok kolay ısınırsın diğerine.

2 aylık stajımda Python öğrendim biraz. İşyeri deep learning yapıyordu çünkü. Tensorflow'da belli noktaya geldim lakin linkedin'de 2 aydır iş bakıyorum ama TR'de özellikle iş imkanı yok gibi. Olanlar da deneyimli istiyor hep. Bende radikal bir karar verip front end'e dönmeye karar verdim. Özellikle Almanya'da falan web developer olarak iş bulmak daha kolay kanımca.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? Java script, html, css öğrenmeyi düşünüyorum ilk etapta. Sonra da node js.

Bence python ve deep learning ile devam edin madem belirli bir noktaya geldiniz. Bunlar geleceğin işleri. Son yazdıklarınızı herkes biliyor veya bildiğini iddia ediyor. İş bulmak için rekabet edeceğiniz aday sayısı çok fazla. Deep learning bilen adam az, dolayısıyla kıymetli. Bulacağınız işin maaşı da yüksek olur, diğerinde gel asgari ücretle başla diyen bile çıkabilir. Python ile ek olarak Flask, Django gibi frameworkler üzerinde de çalışın. Ama madem deep learning ile bir yere geldiğinizi düşünüyorsunuz, bırakmayın. Staj yaptığınız firmaya başvurun iş için.

Kurumsal ortamlarda Java çok popüler. Spring Framework işe alımlarda bazen tek başına bir tercih sebebi. Ancak dilcilik geçtiğimiz 10 yılda kaldı diyebilirim çünkü büyük kurumlar artık monolitik mimarilerden microservice'lere geçiş yapıyor. Her ekip kendi yol haritasında ilerliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı