Bad sector olan HDD kullanılır mı?

ZarakiKenpachi8

Hectopat
Sanırım HDD'de bad sector var. Bu kullanıma engel mi? Engel değilse de bu şekilde kullanınca ne farkı olur? Yani donma yavaşla kasma gibi sorunlar olur mu? Bir de HD Tune programında bir görüntü koyuyorum alta orada sarı ile belirtilen yazıların ne anlama geldiğini açıklarsanız sevinirim.

Hocam bad sector bilgilerin silinmesi, bilgisayarın arada bir donması ve bazen kapanmasına kadar giden sonuçları olabiliyor haa 2-3 bad sector aşırı sorun çıkarmaz ama yine de artık yavaş yavaş SSD'ye geçip rahatlayabilirsin daha az problem çıkarır.

Tam emin olabilmek için HD Tune programı ile Error Scan sekmesinden komple tarama yapın ama Quick Scan seçili olmasın. Oradan çıkan sonuç net bilgi verecektir.

Tam emin olabilmek için HD Tune programı ile Error Scan sekmesinden komple tarama yapın ama Quick Scan seçili olmasın. Oradan çıkan sonuç net bilgi verecektir.
Yaptım derin tarama full yeşil gösteriyor. Speed Map'e bastığımda kırmızılar var ama slow olarak gösteriyor ne olduğunu bilmiyorum.

Yaptım derin tarama Full yeşil gösteriyor. Speed Map'e bastığımda kırmızılar var ama Slow olarak gösteriyor ne olduğunu bilmiyorum.

Derin tarama komple yeşil ise ve Speed Map kısmında kırmızılar görünmeye başladı ise diskinizde şu anda bad sektör yok ama bir süre sonra olabilir demektir. Her ihtimale karşı önemli dosyaların yedeklerini alıp diski bu şekilde kullanmaya devam edin. Eğer donma ve mavi ekran sorunları başlarsa diski o zaman yeni bir SSD ile değiştirin. Kolay gelsin.

SS olarak atabilir misin?

Dün yaptığımda Speedmap'de daha fazla kırmızı çıkmıştı

Mavi ekran donma vs. çok olmaya başladı. Eyvallah yorumun için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…